Artiklen er skrevet af Susanne Hankel for Bibzoom.dk 14/08-2013

I uge 42, skolernes efterårsferie, kan piger i alderen 13-16 år deltage i musiklejren Pop-Pilot. Her får du mulighed for at afprøve, hvordan det er at tænke, skrive og spille musik fra morgen til aften. Der er ingenkrav om at du har spillet musik i forvejen, så hvis du har lyst til at eksperimentere og prøve kræfter med musikken, er her en oplagt mulighed. Det er ROSA – Dansk Rock Samråd og Statens Kunstråds Musikudvalg der har lavet arrangementet, ud fra et ønske om at skabe et frirum, hvor pigernes musikglæde kan blomstre og vokse. I år er der lejre i henholdsvis Køge og Struer.

Konceptet Pop-Pilot begyndte allerede sidste år som et forsøg på at ændre den skæve kønsfordeling ved at oprette den første musiklejr for piger i Danmark. Tidligere undersøgelser har vist, at der er en stor overrepræsentation af mænd i rytmisk musik, og at mænd besidder omkring 80 procent af alle musikrelaterede jobs.

Læs resten af artiklen her: https://bibzoom.dk/musikartikler/pop-pilot-musiklejr-kun-piger