Artiklen er skrevet af Maja Adjoa 19. april 2016 for NAVISEN.dk

Bortset fra placeringen bag mikrofonen er det desværre stadig et al for sjældent syn, at se piger i dansk rytmisk musik håndtere et instrument. Men nu laves der om på det. Sådan skrev Statens Kunstråds musikudvalg om Pop-Pilot, der i 2012 valgte ROSA – Dansk Rock Samråd til at løfte opgaven.

Inspirationen til Pop-Pilot kommer fra det svenske Pop-Kollo, der på samme vis arrangerer musiklejre for unge piger. Dertil stammer Pop-Kollo, der betyder pop-lejr, helt fra USA, hvor der i 2001 blev arrangeret den første Girls Rock! Camp i Portland, Oregon. Og sådanne lejre er i stigende grad med til, at flere kvinder kaster sig over instrumenterne. En af dem er 19-årige Ida Marie Ågaard, der til dagligt går i 2.g på Horsens Statsskole.

Hun deltog i den første omgang af Pop-Pilot i 2012, og nyder stadig fuldt udbytte af de egenskaber og kvaliteter, hun fik med sig under sin deltagelse.

– Først og fremmest gav Pop-Pilot mig mod på sangskrivning. Jeg skrev min allerførste sang i løbet af den uge, og det har jeg gjort rigtig meget siden da, fortæller Ida Marie Aaberg.

Læs resten af artiklen her: http://navisen.dk/blog/pop-pilot-lejre-skal-faa-flere-kvinder-til-at-spille-guitar/