Den Odense-baserede indiepop/rockgruppe, TÅRN, sluttede årets E-Tur med koncerter på Klejtrup Musikefterskole og Rudehøj Efterskole. Vi har talt med eleverne før og efter koncerterne.

Af Martin Briand Nielsen.

Forventningsfulde og spændte

TÅRN har spillet deres sidste koncert på den netop overståede E-Tur. Bandet har spillet otte  medrivende koncerter, som både elever og lærere har nydt godt af. Tag bare eleverne Martin og Majken, som vi talte med på Klejtrup Musikefterskole:

– Når vi har koncert her på Klejtrup, bliver det hurtigt til en fest, hvor der altid er højt humør og det bliver mega sjovt, sagde Maiken.

Martin supplerede:  – Det er mega fedt, når der kommer livemusik her på skolen. Det er klart et af opholdets højdepunkter. Vi elsker når der kommer upcoming bands og spiller. Jeg har også høje forventninger til TÅRN’s musik – deres musik er sådan lidt ’flyvende på en sky’ og efterskole-agtigt.

Ud over TÅRN har Klejtrup Musikefterskole også haft besøg af Go Go Berlin og Northern Assembly i den seneste E-Tur-sæson. Og for eleverne betyder det meget at der kommer fede koncertoplevelser.

Maiken: – Når der kommer livemusik giver det os elever en fed oplevelse og et stærkere sammenhold. Man danser sammen og det er mega sjovt. Det binder os sammen og der skabes en fed connection mellem os elever og det band der spiller. Vi føler det som en gave, når der kommer et band og viser os hvad de har.

TÅRNs sange blev også godt modtaget på Brøruphus Efterskole. Fra venstre: Daniel Scheffmann og Erik Apollo. Foto: Heidi Nannberg.

Publikum dansede med

Klokken var slået 19.35. Eleverne ventede udenfor koncertsalen – begejstrede og spændte. Døren blev åbnet og eleverne løb hen til scenen for at få den gode plads: helt oppe foran. Efter en kort præsentation kom TÅRN ind på scenen til klapsalver og tilråb. Rammerne var på plads – en fed scene, den helt rigtige lysopsætning med bløde farver, røg som dannede små skyer omkring bandet og vigtigst af alt… Et veloplagt publikum.

TÅRN inviterede eleverne helt ind i det drømmende, danske tekstunivers og førte dem gennem en intens koncert. Specielt da bandet spillede den nyeste single, ”Du Tror, Du Ser”, var publikum begejstrede: – Det var vildt fedt da de spillede den sang – et dansenummer, hvor vi som publikum kunne give noget energi til hinanden og bandet, sagde Maiken.

Efter koncerten havde eleverne ikke fået nok af TÅRN – tværtimod. Bandet tog sig god tid til eleverne og uddelte signerede plakater.: – Det er mega sejt, at bandet efter koncerten kommer ned til os og er nærværende. De viser, at de også bare er mennesker, sagde Maiken.

Martin supplerede:  – Og så var det bare en mega god koncert! Det var en orginal måde de fremviste deres musik på.

Også på Hammerum Efterskole var eleverne vilde med bandet TÅRN. Her ses fire efterskoleelever i TÅRN t-shirts. Foto: Hammerum Efterskole.

Lærer: – Vi lærer eleverne af nyde musikken her og nu

Musikken betyder meget på Rudehøj Efterskole og i de seneste fem år har efterskolen haft besøg af E-Tur. Helene Jørgensen fortæller hvorfor musikken netop er så vigtig:

– Det betyder helt vildt meget, at der kommer livemusik. Det er vigtigt for Rudehøj, at lære eleverne at gå til koncerter og udvikle, prøve af og udfordre med åbenhed – også med ny musik og forskellige genrer, fortæller underviser  fra Rudehøj Efterskole Helene Jørgensen.

– Vi har haft besøg af E-Tur de seneste fem år, og denne sæson har været rigtig spændende, da programmet har været meget variende. Der har været noget til enhver smag, siger Helene Jørgensen og slutter:

– Her på Rudehøj vil vi vise eleverne, hvad et band kan give og lade dem opdage den magi, der sker live. Eleverne lærer også, at det ikke nødvendigvis handler om, hvor meget man kan få indenbords, men at det handler om at nyde musik her og nu.

E-Tur sæsonen har i år budt på over 50 koncerter på de danske efterskoler med kunstnerne The Courettes, Go Go Berlin, Northern Assemply, Wangel og TÅRN.