Efterskoleturnéerne har været langt omkring i år – både geografisk og musikalsk! Efterskoler fra Jylland, Fyn og Sjælland fik besøg af årets fem bands.

Sæsonen startede i sensommeren med The Courettes, som introducerede efterskolernes elever for fænomenet garage-rock. Dernæst fulgte en session i livet som musiker med Go Go Berlin som ambassadør. Dernæst blev et væld af efterskolernes scenerne fyldt med folk-lyd fra det fire-mands store band Northern Assembly. Mod slutningen af året flyttede den eletroniske duo Wangel ind i turbussen, og lagde et stærkt elektronisk soundscape til efterskolerne. Sæsonen blev vanen tro afsluttet i starten af det nye år, da indierock-bandet TÅRN spillede op til fest, med deres melodiske dansksproget særeje.

I år blev lidt af en milepæl for E-tur. For det første, er det 10. år at efterskolerne har kunne få leveret en koncert til døren, og for det andet rundende E-tur i år koncert nr. 400.

Vi starter med at lægge brikkerne til de næste E-ture nu… og ses til efteråret!

Video af Northern Assembly fra deres koncert på Klejtrup Musikefterskole