I uge 35 bliver ROSAs efterskoletourné – kaldet E-Tur – skudt i gang for 11. år i træk, hvor fire af sæsonens fem turnerende grupper er fastlagt.

E-Tur stiller i år stiller op med et stærkt setup med Total Hip Replacement, The Warmongers, Farveblind og sidst men ikke mindst Moses: “Andreas” (billedet). Og den blanding af energisk reggae, iørefaldende garagerock, elektroniske rytmer og rendyrket pop er blevet mødt med så stor interesse fra de danske efterskoler, at vi er tæt på at kunne melde udsolgt.  

Sidste sæson var en milepæl for E-Tur, hvor der for det første var ti års jubilæum, lige som man rundede E-Tur koncert nr. 400.

Planen for efterårets efterskoleturnéer er som følger (til foråret turnerer endnu et navn, som offentliggøres senere):

Total Hip Replacement // Uge 35-36-37

Total Hip Replacement er et ungt, energisk og sprudlende orkester med mere end 100 koncerter og flere udlandsrejser i bagagen. Når de spiller koncerter er det en fest på scenen, en smittende spilleglæde og seriøse musikalske budskaber, der omfavner publikum. Bandet nyfortolker og forener reggae, funk med et afrojazz touch. Bandet har et specielt forhold til Afrika og har turneret i Tanzania og Ghana flere gange, hvor de har spillet på festivaler, skoler og store tv-shows.

The Warmongers // Uge 38-39-40

Det er yderst rutinerede kræfter, der har samlet sig i The Warmongers. Trioen består af guitarist og sanger Terry O’Tool og bassist Johnny9, der begge har fortid i Thee Attacks, samt trommeslager Ed Zimmerman fra bandet Wizard Of Love. De tre har i fællesskab defineret deres egen garagerockede lyd, der bygger på lige dele stærke melodier, sing-a-long omkvæd og spruttende energi.

Farveblind // Uge 43-44
Farveblind er en ung producerduo født ud af det mørke undergrundsmiljø i Nordjylland. De tunge akustiske beats, kombineret med de højt-pitchede synthmelodier, skaber associationer til Berlins tidlige morgen-ravefester. Farveblind udgav tidligere i år den pop-punkede førstesingle “Wasteful Talk”, som er featuring den australske sangerinde Clea.

Moses: “Andreas” // Uge 45-46-47
Siden Moses: “Andreas” udgav deres nye single ‘Gazeller’ 7. april, er det gået stærkt for den fynske duo. F.eks. var singlen P3’s “Ugens Uundgåelige” i april. Tidligere singler som “Juveler” og “Mere end det her?” – også P3-præsenterede  – bød på følelsesladet downtempo-pop, men med “Gazeller” er der kommet fart over feltet. Sangen er født til dansegulvet og handlingen – om det svære singleliv  – udspiller sig da også på en klub.