Artiklen er skrevet for Danske Populær Autorer – 7 august 2014

10 kvindelige musikere glæder sig til at byde en række musikinteresserede piger velkommen, når Pop-pilot 2014 bliver skudt i gang i efterårsferien. Pop-pilot er en musik-camp for piger i alderen 13-16 år og finder i år sted i Odense og Næstved.

Det er ROSA og Statens Kunstråds Musikudvalg, der står bag Pop-Pilot, som blev startet i 2012 og var den første musik-camp af sin slags i Danmark nogensinde. Pop-Pilot-lejrene er kun for piger, og målet er at skabe et frirum, hvor pigernes musikglæde kan blomstre og vokse, og hvor de kan eksperimentere og prøve kræfter med musikken på egne præmisser – uanset deres musikalske forhåndsniveau. DPA har igen i år støttet økonomisk, og bestyrelsesmedlem Kristina Holgersen, der har været med som instruktør på de forrige camps, skal være med igen i år. Hun udtalte efter sidste års Pop-pilot:

Det er meget enkelt: Pop-Pilot er konkret og det virker. Efter bare en uge kan jeg se, at det rykker for pigerne. Der ankom 19 piger, der kunne synge, men efter en uge havde de også mod på at spille trommer og skrive sange selv“, siger Kristina Holgersen.

Læs resten af artiklen her: https://dpa.org/nyhed/pop-pilot-2014