The Warmongers er en rock-trio med base i København og består af Terry O’Tool, Johnny9 samt Ed Zimmerman, og er det andet band i rækken i den 11. sæson af E-Tur.

Tekst: Lise Bjerg

Bandet spiller old school garagerock med inspiration fra de gode gamle Rolling Stones og The Who, men lader sig dog også inspirere af nyere kunstnere som Jack White og The Black Keys.

– Vi glæder os til at komme ud på efterskolerne og fyre den af for the cool kids, siger  forsangeren Terry O’Tool og fortsætter: – Vi har erfaring med E-Tur tilbage i 2010, hvor to af os spillede i (retrorock-bandet, red.) Thee Attacks. Der havde vi nogle rigtig fede oplevelser med at komme ud og vise vores musik frem og opleve stemningen blandt publikum.

Det er også netop det, de ser frem til nu, når skal ud på ni af landets efterskoler og spille musik fra deres album, “Listen Up!”, der udkom i  2016, og også fra den nye plade, som bliver udgivet i år.

Det specielle navn, The Warmongers, kommer sig egentlig af en ret ironisk tilgang til selve begrebet. Det betyder nemlig, at man gerne vil starte krig, men det er bestemt ikke deres hensigt. De kalder sig for ”unge hippier” og laver sange, der handler om kærlighed, og derfor har de vendt begrebets betydning om. Aggressiviteten i navnet læner sig dog op ad deres måde at udtrykke sig på igennem musikken, hvor guitaren og trommerne får fuld skrue.

Forberedelserne til den kommende E-Tur går med at arbejde på de nye sange, og der bliver ikke skruet ned for noget. Efterskoleeleverne skal have en 100% rockmusik-oplevelse, når The Warmongers kommer ud og sætter gang i festen.

The Warmongers spiller i alt ni efterskolekoncerter:
18. september: Balle Musik & Idrætsefterskole
26. september: Galtrup Musik & Idrætsefterskole
27. september: Salling Efterskole & Himmerland Ungdomsskole
28. september: Østhimmerlands Ungdomsskole
2. oktober: Rudehøj Efterskole
3. oktober: Femmøller Efterskole
4. oktober: Husby Efterskole
5. oktober: Vrigsted Efterskole