Der skal være fed energi i øjenhøjde med eleverne, når Farveblind starter deres turné på Klejtrup Musik Efterskole næste uge og de to efterfølgende uger frem skal rundt på danske efterskoler og spille organisk elektromusik.

Af Mikkel Wenzel Andreasen. Foto: Rikke Kolding

Funky klang, inspiration og musikalske indspark bliver der masser af, når de to nordjyder som tilsammen udgør Farveblind tager på E-tur, et koncertprojekt for efterskoler, som ROSA har stået i spidsen for de sidste 10 år.

De to drenge, Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen, som har dannet Farveblind, er begge tidligere musikefterskoleelever, og føler derfor helt særligt for, at få lov til at komme ud og spille koncerter på efterskolerne:

– Både Jens og jeg har gået på musikefterskole og har selv stået til de her koncerter, som både har defineret os som musikere men også har leveret soundtracket til vores efterskoleår. Hvis vi kan få lov til at komme ud blive den der artist, som eleverne forbinder med lyden af deres efterskoleår, så er det helt sindssygt, siger Magnus Grønnebæk.

Live-optræden er vigtig for Farveblind

At komme helt tæt på publikum er utroligt vigtigt for bandet, fortæller Magnus Grønnebæk. Farveblind har endnu kun udgivet to singler, og det er fordi, at de stadig arbejder med at knække koden og bringe live-musikken fra scenen og ind i studiet:

– Vi har en hel masse numre, og vi kommer til at spille en masse af den musik, som vi også skal udgive. Men i vores musik har vi en del samarbejde med folk fra udlandet, og hvis vi bare begynder at optage vokaler på bånd og spille dem i baggrunden, så kommer vores musik hurtigt til at ligne de mere klassiske dj-sets. Vi vil gerne udvikle musikken sammen med publikum og ser vores koncerter som en progression.

Musikken skal være intim og helt tæt på

Drengene har allerede spillet helt store koncerter på SPOT og Smukfest, men at få lov til at komme ud på efterskolerne giver nogle andre muligheder, som bandet ser frem til.

– Vi glæder os til, at det bliver lidt klubbet og intimt; ikke at vi kommer til at skrue ned, vi skruer nok bare op, for sådan er vi, men at det bliver lidt dunkelt. Der kan vi være tættest på publikum, siger Magnus Grønnebæk, som lover, at eleverne godt kan forberede sig på en fest.

– De kommer til at se en vild energiudladning fra os på scenen; som band opererer vi meget i stemninger og publikumsinteraktion, og da vi startede projektet, så handlede det meget om, at vi havde en fest med publikum, og vi ikke bare leverede en fest. Det holder vi fast i og publikums energi skal klart afspejles i vores musik – de kan ligeså godt smide paraderne.

Farveblind leverer inspiration til elektro-musikgenren

Selvom bandet overordnet er elektronisk, og Magnus står for at producere mens Jens er trommeslager, så er musikkomponeringen ikke hårdt inddelt.

– Jens har spillet trommer i lang tid men han har også produceret længe. Jeg kommer fra klaver, men vi er begge mindst lige gode til at producere; vores proces er bare meget flydende. Den ene dag skriver jeg akkorderne, og den næste skriver jeg beatet, siger Magnus Grønnebæk.

Den tilgang til musik håber de, at de kan inspirere eleverne med, når det kommer til at lave ny musik.

– På nogen af efterskolerne, som er rendyrket musik, håber vi, at folk vil spørge ind, og høre hvordan vi arbejder, og hvorfor vi giver den så meget gas. Vi håber, at vi kan ændre ved nogen de opfattelser af, hvad elektronisk live-musik er som genre, og så kan det også være, at nogen synes, vi er nogle spader, men det er okay.

Hvordan de end laver musikken, er det tydeligt, de brænder for projektet og glæder sig til koncerterne. Og selvom der bliver fed energi til alle otte efterskoler, så betyder åbningskoncerten på Klejtrup ifølge Magnus Grønnebæk noget særligt for Jens Mouritzen, som er gammel elev her:

– Jeg tror, han er lidt nervøs. Men han glæder sig også til at komme tilbage og vise, hvad han kan, for så vidt jeg har forstået, så er man ikke sikret en koncert på Klejstrup, bare fordi man har gået der.