Artiklen er skrevet af Andreas Dyhrberg Andreassen for Fredericia Avisen d. 

I Ungdommens Hus i Fredericia er der i denne uge Pop-Pilot. I alt 19 piger i alderen 13-16, fem instruktører og tre “storesøstre” fra hele landet er på musiklejr. Da vi ankommer denne morgen, sover mange endnu, men heldigvis er nogle af pigerne ved at indtage lækkerierne fra morgenmadsbuffeten.

Der er både nybegyndere, øvede og piger, der aldrig har spillet musik før på årets kamp, hvor det eneste krav er glæden ved musik. Pigerne bor sammen i en uge, og bliver undervist af fem kvindelige udøvende musikere og komponister – disse instruktører er med til at inspirere pigerne og hjælpe dem, når de skal lære at spille på nye instrumenter, lave bands og skrive deres egne sange.

 På hver lejr er der desuden tilknyttet ‘Storesøstre’ der hygger og står for de mere praktiske opgaver.

”Vi var længe oppe i går, flere sov sent,” fortæller en af instruktørerne, da jeg tager plads i sofaen. Klokken er slået 8.51 og deltagerne kommer dumpende ind med morgenhår og gabende kæber.

For resten af artiklen besøghttps://fredericiaavisen.dk/flere-kvindelige-unge-musikere-inspireres-ungdommens-hus-fredericia/