Af Mikkel Wenzel Andreasen

Sjælfuldt, med store følelser og helt nye numre, som ikke er blevet spillet før. Det er løfterne fra Frederiksbergsangeren Maximillian Viktor Rasmussen, som skyder det nye år i gang med en helt ekstraordinær efterskoleturne i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd.

Grunden til den hastigt planlagte efterskoleturné er, at Maximillian vil finde frem til den helt rigtige formel, når han i midten af januar møder det internationale publikum på Eurosonic festivalen i hollandske Groningen – vinterhalvårets vigtigste showcase- og branchefestival, som i år endda har ekstraordinært dansk fokus. Og for at finden den formel er der kun én løsning: øvelse og erfaring.

– Jeg er stadig en ny, ny, ny kunstner så de her efterskolekoncerter skal jeg også bruge til at skabe nogle følelser og komme ud og få lidt mere scenefornemmelse og vise folk, hvad jeg kan. Jeg vil prøve at nå publikum lidt mere, jeg skal ud til publikum og det skal jeg have fokus på – jeg skal blive bedre på scenen og prøve at connecte med folk, siger Maximillian.

Her er E-Tur projektet et stærkt redskab til at give nye kunstnere muligheden for at spille intime koncerter og få den erfaring, som er afgørende for en karriere indenfor scenekunst.

– E-Turs udgangspunkt og store styrke er, at det kan give kunstnere nogle musikalske kilometer i benene; det giver performanceerfaring og en mulighed for at møde publikum, samtidigt med, at efterskoleeleverne kan få nogle spændende og alsidige koncertoplevelser – og så er vi selvfølgelig glade for, at kunstnerne selv er enige i den mulighed og ansøger om at spille på E-Tur. Det er ren win-win, siger Gunnar Madsen, direktør i ROSA.

Foto: PR

Inspiration til nye musikere
Den nye danske teenagestjerne, som alligevel ikke er nyere, end at han allerede har spillet på SPOT to år i træk (første gang med duoen Good Intentions og sidste år som solist), glæder sig til at komme ud på de danske efterskoler og give eleverne en oplevelse.

Men det er ikke første gang, at Maximillian sætter sine ben på en efterskole, og derfor håber han også at kunne gøre mere, end bare levere en god koncert:

– Jeg har selv gået på efterskole, og fik selv mega meget ud af de koncerter jeg oplevede dengang. Så jeg håber, at jeg kan inspirere nogle af eleverne til selv at komme ud og lave noget musik, siger Maximillian.

– Jeg vil levere et følelsesmæssigt og følelsesfuldt show, mine lyrics er dybe, så jeg vil gerne have efterskolerne får en sjælfuld koncert. En følelsesfuld rejse. Jeg vil bare gerne have at folk mærker noget, et eller andet og får en god oplevelse; at de kan gå op på deres værelser bagefter og tænke at det var en god koncert, siger Maximillian.

Nyt år, ny kontrakt, nye koncerter og et nyt repertoire
Maximillian er stadig ny og ved at finde sin sceneform, og derfor byder det nye år også på nogle store udfordringer og oplevelser.

– Jeg glæder mig pissemeget til Eurosonic – det bliver første gang jeg skal ud af Danmark. Jeg håber det er godt vejr, men jeg forventer, at jeg får meget ud af det. Det er en kæmpe venue og det er mit første udenlandske gig, så jeg forventer at jeg både lærer og udvikler mig en hel masse, siger Maximillian.

Men selvom han stadig gerne vil have pudset sin optræden af, så har den 19-årige kunstner allerede en klar vision for, hvilken lyd hans musik skal have:

– Soulet pop-musik, med inspiration fra Frank Oceans lyd. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg gerne vil lave pop, men ikke den helt kommercielle clubbanger – når jeg laver musik, så synger jeg det, og så skal jeg kunne mærke om det, der kommer ud enten lyder godt, eller også virker det ikke, siger Maximillian.

Og med endnu kun fire numre på Spotify, så står musikskrivningen ikke stille.

– Det at jeg lige har signet med pladeselskabet Virgin betyder også, at jeg arbejder konstant og laver en helvedes masse nye sange. Jeg kan ikke rigtig sige så meget, men der kommer mere, det kan jeg love. Og på efterskolerne vil der blive spillet nogen sange, som ikke er blevet hørt før, så det kan de godt glæde sig til.