Ester Brohus optræder i boligforeningerne

Billetter til Ester Brohus 

5. februar: Frydenlund Fælleshus, Fuglebakkevej 70, 8210 Aarhus V. Billetter købes ved henvendelse til Pernille Amir-Shahi på pernille@voresbydel.dk – eller Safeticket.

6. februar: Den gamle varmehal, Indgang ved gavlen til Reginehøjvej 19, 8200 Aarhus N. Billetter købes ved henvendelse til Henrik Gaarde på henrik@voresbydel.dk – eller Safeticket.

7. februar: Selskabslokalet Tranbjergparken – Torvevænget 178, 8310 Tranbjerg. Billetter købes ved fremmøde på Torvevænget 82, eller via telefon 4031 8195 – eller Safeticket.

8. februar: Fælleshuset Råhøjparken, Råhøjparken 228, 8260 Viby. Billetter købes ved henvendelse til Varmemesterkontoret, 8740 6847 – eller Safeticket.

______________________________________________________

Ny koncertform: Ester Brohus glæder sig til at spille for og snakke med tilskuerne ved fire koncerter i aarhusianske boligforeninger.

Aarhusianske boligforeninger lægger beboerlokaler til et helt nyt initiativ. Det sker når Ester Brohus giver fire ”hjemmekoncerter” i uge 6, hvor der både bliver god tid til at opleve musikken helt tæt på, men også til at få sig en snak med sangeren og guitaristen om hendes karriere, musik og erfaringer i det hele taget.

Initiativet er taget af boligforeningerne i Aarhus, der i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger nu igangsætter et forsøg med at benytte beboerhusene som lokale kulturhuse. En kontakt til ROSA/SPOT-sekretariatet, der har kontakter til alle dele af musiklivet, har betydet, at man i fællesskab har fundet frem til en model, der nu skal afprøves:

Til februar spiller Ester Brohus og hendes guitarist Mikkel Bøggild under titlen ”Musik på hjemmebanen” fire koncerter hos ALBOA i Tranbjergparken og Råhøjparken i Stautrup samt hos Boligkontoret Aarhus’ afdelinger i Reginehøj og Frydenlund. Det er beboerlokaler med plads til 60-70 tilskuere, hvor beboere, naboer og øvrige interesserede for en beskeden entré kan komme til dette specielle møde med sangeren.

 – Jeg glæder mig til at komme ud og spille for folk lokalt, siger Ester Brohus om ideen: – Vi kan godt lide de små rammer, hvor man kommer tæt på hinanden, kan være fælles om musikken og kan stille spørgsmål. Folk har tit spørgsmål ud fra det, jeg fortæller – eller ud fra det sangene handler om. Country er almindelige menneskers musik, med små historier som kan betyde meget for den enkelte. Jeg elsker at bruge mit liv og mig selv på den måde, og vil bare være ekstra glad, hvis jeg kan medvirke til at skabe mere sammenhold lokalt, siger Ester Brohus, der udgiver albummet ”Heart of the Country” 26. januar og fortæller at flere af de nye sange vil indgå i koncerterne.  

Modtages ”Musik på hjemmebanen” godt, kan det forhåbentlig inspirere andre boligområder og beboerhuse, der kan tage stafetten op og byde ind med lignende arrangementer. Der er mange beboerhuse i de almene boligområder, og hvorfor skal man altid bevæge sig til koncertsteder i midtbyen for at få en god kulturoplevelse? Beboerhusene er en oplagt mulighed for at trække kulturbegivenheder ind i lokalområderne.

Thomas Hou Mandsfeldt, afdelingsformand i Reginehøj siger: – Vi er utroligt glade og stolte over, at vi kan anvende vores gamle varmehal i Reginehøj til et så flot arrangement. Musik og kultur hører ikke kun til på de store spillesteder i midtbyen, men også i boligområderne hvor vi aarhusianere bor.

ROSAs og SPOTs leder Gunnar Madsen supplerer: – Musik og oplevelsen af nærvær er noget mange af os nyder at være en del af. Både den gode historie og det stærke musikalske håndværk har godt af intime rammer. Vi glæder os til at søsætte dette nye koncert-initiativ – lige i hjertet af, hvor publikum bor og lever i hverdagen.

– – –
BL – Danmarks Almene Boliger er en interesse- og brancheorganisation for ca. 530 almene boligorganisationer med tilsammen 560.000 boliger – eller hver 5. danske bolig.