Efter et afsluttet pilotprojekt på fire koncerter fordelt på fire forskellige boligforeninger i Aarhusområdet, så er arrangører, samarbejdspartnere og publikummer enige om, at Musik på Hjemmebanen var en succes, som gerne må gentages.

Af Mikkel Wenzel Andreasen

Ester Brohus med guitarist og producer Mikkel Bøggild har den forgangne uge turneret rundt i aarhusianske boligforeninger som et led af projektet Musik på Hjemmebanen.

Fire udsolgte koncerter er det blevet til, og med to tredjedele af billetterne sat til salg i boligforeningerne og den sidste tredjedel i løssalg til alle interesserede, så har projektet i høj grad formået at nå både bredt og effektivt ud til de lokale i boligforeningerne såvel som byens øvrige borgere.

”Jeg synes det er gået over al forventning, det er et rigtig godt projekt – alle de foreninger vi har været i, har de været glade for det, og de skriger efter mere. Jeg har sågar allerede fået forespørgsler fra andre byers boligforeninger,” siger Niels Sørensen, som er projektkoordinator hos samarbejdspartneren BL – Boligselskabernes Landsforening.

Musikken ændrer karakter i selskabet
Konceptet for projektet har været at bringe musikken ud af byernes store spillesteder og så godt som hjem i stuen hos borgerne. Det er blevet muligt gennem et samarbejde mellem ROSA og BL, som både har støttet økonomisk og med kontakten til boligforeningerne.

At bringe musikken ud i boligforeningerne har også haft en positiv betydning for, hvordan koncerterne bliver oplevet. Det fortæller Alex Vejby Nielsen, som er leder af det boligsociale arbejde i Vandtårnsområdet Møllevangen og Frydenlund og har været praktisk koordinator på de to første koncerter.

”Stemningen til koncerterne bar præg af, at man flyttede musikken fra koncertstederne til et andet miljø. Publikum havde en tilknytning til miljøerne og på den måde også til hinanden. Alle kender lidt alle.”

Flere koncerter i nærmiljøet
En massiv positiv feedback fra de lokale boligforeninger om, at musikken spillede, beboerne var glade og efterspørgslen var høj betyder, at alle sejl skal sættes for, at konceptet om musik i beboerhusene skal gøres til et tilbagevendende indslag.

Fra BL ser de meget frem til at finde den rette formel for koncerterne og fortsætte samarbejdet omkring Musik på Hjemmebanen:

”Det har været et rigtig godt samarbejde med ROSA; de har nogle gode forbindelser ind i musiklivet og erfaringer med sceneopbygning, så hvis det her i fremtiden skal sættes i værk, så bliver det med et fortsat samarbejde.”

Og samme melding lyder fra ROSAs direktør, Gunnar Madsen:

”Det har været en fryd at se beboerne stimle sådan sammen ude i forsamlingshusene og vi har mødt et nyt, men interesseret og opmærksomt publikum på deres hjemmebane. Så vi arbejder hårdt på at få sat Musik på Hjemmebanen i en fast form og fortsætte det gode samarbejde med BL, så endnu flere kan få musikken helt hjem i stuen.”.