Homeland-stjernen Mandy Patinkin har indspillet tre Teitur-sange på sit nyeste album.

I november 2016 deltog Teitur i en workshop med nordiske og argentinske musikere som del af Días Nórdicos-festivalen i Latinamerika. Med sig havde Teitur teksten ”I Have Found My Happiness” som han gennem et par år ikke havde fundet den rette melodi til, men efter blot en halv time sammen med den argentinske sangskriver Lucio Mantel, var den let sørgmodige sang skrevet og på plads (læs den historie her)

En lille snippet med Teitur og argentinske Lucio Mantel fra Buenos Aires med den allerførste gennemspilning af “I Have Found My Happiness”.
– – –

Nu fortolker Mandy Patinkins grusgravssprukne stemme sangen på amerikanerens nye album – og hvis man ikke lige ved, hvem han er, så hjælper det måske at sige ”Homeland” – den populære tv-serie, hvor Patinkin nu gennem syv sæsoner har haft den mandlige hovedrolle som Saul Berenson, pt. i rollen som national sikkerhedsrådgiver for USA’s præsident.

”I Have Found My Happiness” er blot en af tre Teitur-sange på Mandy Patinkins album: ”Så jeg må jo have ramt et eller andet, de kunne lide” siger Teitur, som pt. er på turné i Tyskland.

Mellemledet for Teitur og Patinkin er den amerikanske musiker og producer Thomas Bartlett, der bl.a. har hjulpet til omkring Teiturs kommende album, som udgives til juni. Bartlett var også den hjælpende hånd ved Patinkins nye album, og blandt mange, mange sangforslag, der blev overvejet til Patinkins album var der altså tre Teitur-sange der slap gennem nåleøjet. De andre er “To Be Of Use” og “I Enjoy The Little Things”.

– Jeg stødte også ind i Patinkin en enkelt gang under indspilningerne i New York, fortæller Teitur. – Og uden at vide det var ham, kendte jeg faktisk hans stemme fra et gammelt album med fortolkninger af Stephen Sondheim. Det er jeg først blevet klar over nu, smiler Teitur.

Días Nórdicos afføder stærke samarbejder – også på SPOT
Teitur fortæller samtidig at samarbejdet med argentinske Lucio Mantel – skabt på Días Nórdicos – fortsætter: Mantel besøgte Teitur på Færøerne sidste sommer og Mantel kommer snart til Europa igen for at arbejde videre med Teitur – lige som Teitur også gerne vil tilbage til Buenos Aires for at arbejde med Lucio Mantel og andre argentinske musikere.

Og nu vi er ved Días Nórdicos: Der er et nyt workshop-projekt under næste uges SPOT, hvor den efterspurgte argentinske elektroniske trio Chancha Vía Circuito skal arbejde sammen med Gurli Octavia samt den tyrkiste trompetisk Ruhi Erdogan. Samarbejdsprojektet, hvor de tre parter skal skabe helt ny musik, støttes af ROSA og det turkise telt, og resultatet kan høres torsdag 10. maj, hvor Chancha Vía Circuito også giver selvstændig koncert.