Fem aftener med musik på scenen ved Aarhus Ø.

SPOT og ROSA står for musikprogrammet fem aftener, når der 30. juli – 12. august er VM i Sejlsport på vandet ved Aarhus. Med 1500 sejlere fra 100 nationer og et forventet tilskuertal på omkring 400.000 er der tale om en af de største idrætsbegivenheder på dansk grund nogensinde. Og der bliver ikke kun aktiviteter på vandet: For landkrabberne er der underholdningsprogram alle dage og aftener, og de mange internationale og danske gæster vil under SPOTs og ROSAs fem aftener blive præsenteret for et godt udsnit af den danske musikscene – lige fra grupper etableret i mange år til nyere skud på stammen for dansk kvalitetsmusik. Love Shop er et eksempel på det første via en karriere med adskillige toppe og som for alvor er blomstret op igen gennem de seneste år, samt nyere navne som Soleima, Barselona, Iris Gold, Northern Essembly, Farveblind, Sherzandum, Patrick Dorgan der vil give tilskuerne et alsidigt indblik i musikscenen netop nu. Yderligere vil duo’en Inglev&Simonsen præsentere solisterne Kajsa Vala, Peter Wangel og Amanda Glindvad (fra Jærv) i helt nye musikalske forklædninger.

– Vi er glade for at være opfordret af Aarhus Events til at bidrage til brandingen af byen. VM i Sejlsport ér en kæmpe begivenhed med både stor tilskuer- og mediebevågenhed. Vi ser det som en unik mulighed for at præsentere ny dansk musik, så vi bidrager til festen med et kvalitetsprogram og en musik, der har vores signatur, siger SPOTs og ROSAs leder Gunnar Madsen.

ROSA og SPOT har tidligere samarbejdet med Aarhus Events omkring Tall Ships Race i 2013.

Mark Schedler er konferencier alle dage og guider publikum gennem koncerterne.

PROGRAMMET:

Fredag 3. august

Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)

Kl. 19:00 Patrick Dorgan

Lørdag 4. august

Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)

Kl. 19:00 Northern Assembly

Torsdag 9. august

Kl. 17:00 Sherzandum

Kl. 19:00  Love Shop

Fredag 10. august

Kl. 17:00 Iris Gold

Kl. 19:00 Barselona

Lørdag 11. august

Kl. 17:00 Farveblind

Kl. 19:00  Soleima

Fredag 3. august

Inglev&Simonsen m. solister kl.17:00 

Inglev&Simonsen består af de to musikere Esben Inglev (guitar) og Casper Simonsen (trommer). De tos fællesprojekt er et møde og et favntag med en række kunstnere og deres bagkataloger: Numre og kendte arrangementer brækkes ned og bygges op igen helt fra bunden – i et håndspillet univers, hvor det kantede og skramlede møder det smukke og følsomme. Tænk The War On Drugs og Warpaint møder Bruce Springsteen og David Bowie. Kajsa Vala og Jærvs Amanda Glindvad var de to solister som prøvede kræfter med Inglev&Simonsens under SPOT – nu gentages projektet med ekstra solist i form af Peter Wangel.

Dansk / islandske Kajsa Vala er en blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig. Hun er en dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Gaffa nominerede Kajsa & co.s koncert på SPOT i 2017 til en af de bedste festival koncerter hele året. Efter et intenst forår på de danske landeveje er Kajsa Vala ved at lægge sidste hånd på et album, som vil udgøre lydsporet til den næste turné. Måske der bliver en smagsprøve her?

Peter Wangel er sangeren med den rolige, dybe, flotte stemme, som over to albums med elektroniske beats og dybe synths har givet fortællinger fra den helt personlige sfære – inklusive det at være blevet far. Hos Inglev&Simonsen bliver de kendte arrangementer så barberet af og modeleret om, men vær sikker på at Wangels stemme uanset hvad vil være det bærende element i koncerten. I øvrigt er sangeren så småt begyndt at arbejde på et nyt og tredje album.

Amanda Glindvad er sangeren i elektropop-duo’en Jærv, der i de seneste år har skabt sig et stærkt ståsted på den danske musikscene. Amanda Glindvads stemme har mange farver og nuancer, og det passer også godt til ambitionen om at lave musik med intensitet, for som hun selv har sagt vil de to næsten hellere frastøde nogen i stedet for at blive bedømt som kedelige. Videoen ”Hvad du end gør” blev udsendt i juni, og den sang vil også blive inkluderet på det kommende debutalbum.

Patrick Dorgan kl.19:00

Patrick Dorgan slog igennem på den danske musikscene, da han med sange som ’On The Way Down’ og ’Marilyn’ fik stor sendetid i æteren i 2014/2015, og fulgte succesen op med albummet ”Painkillers”. Anmelderne talte om en ny ”stor stemme” på den danske scene og et ”naturtalent” der blander soulpop med en naturlig charme. Patrick Dorgan – der er vokset op med en irsk mor og dansk far – har i år fulgt efterspørgslen op med den mere støvede og elektronisk prægede ep “Safe Here” og et tekstunivers der må beskrives som ærligt og selvreflekterende. Som man bl.a. kunne høre det på SPOT i maj.

Lørdag 4. august

Inglev&Simonsen m. solister kl. 17:00

Inglev&Simonsen består af de to musikere Esben Inglev (guitar) og Casper Simonsen (trommer). De tos fællesprojekt er et møde og et favntag med en række kunstnere og deres bagkataloger. Læs mere om Inglev&Simonsen i forrige præsentation.

Northern Assembly kl.19:00

Med baggrund i så forskellige elementer som idyllisk engelsk landsby, det forrevne Færøerne, de smukke norske fjelde, det afrikanske højland og det nord- og sønderjyske har kvartetten Northern Assembly samlet sig i Aarhus. Gruppen spiller stemningsskabende, melodisk og akustisk musik – som de kalder for ”Nordisk folk” – og fortæller historier om hjemve, om at længes og søge håb og fred. Det har de fire gennem de seneste fem år fremført for at stadigt voksende publikum: på højskoler, efterskoler, spillesteder, kirker, festivaler m.v. – og nu altså også ved VM i sejllads.

Torsdag 9. august

Sherzandum Kl.17:00

Sherzandum leverer energisk sveddryppende dansefest personificeret i et syv mand stort orkester. Med en blanding af horn, harmonika, slagtøj, bas og klaver laver Sherzandum dansemusik, der stikker af i alle retninger, der ligner klezmer, balkan og swingjazz. I 2014 vandt bandet Danish Music Awards prisen ‘Årets Nye Talent’ for deres medrivende klezmer- og balkanmusik – og deres performance og spilleglæde har de sidste år bragt dem rundt omkring i Danmark, hvor de blandt andet har givet koncerter på Copenhagen Jazz Festival. Der er garanteret en hæsblæsende oplevelse, når Sherzandum indtager scenen.

Love Shop Kl.19:00

Med en sangskat, som kun få danske kunstnere kan hamle op med, og et pålideligt ry som et stærkt liveband, optræder Love Shop med en tidløs og moden tone. Love Shop har i mere end 30 år leveret markante albums, hvor lyden er en slags pop/rock, men på gruppens helt egen facon, hvilket også har gjort Love Shop specielle – over længere tid. Bandet har altid haft et brændende ønske om at skabe poetisk og langtidsholdbar popmusik med tyngde og kant. Og med en stribe velkendte sange som ”Copenhagen Dreaming” og ”En Nat Bliver Det Sommer”, er der ingen tvivl om, det bliver en koncertoplevelse i bedste klasse.

Fredag 10. august

Iris Gold Kl.17:00

Stortalentet Iris Gold inviterer ind i et lydunivers, der kan beskrives som en farverig og smitsom sammensmeltning af genrene hiphop, soul og power-pop, med et generøst drys af flower-power. Den dansk-jamaicansk-engelske sangerinde med rødder i et ægte hiphop-hippie-miljø fra Christiania i København, er vokset op med lyden fra Pete Rock, Jefferson Airplane til Beastie Boys – elementer, hendes musik også bærer præg af i dag. Positiviteten omkring sangerinden er ikke til at tage fejl af – siden Iris Gold startede sin karriere, har hun spillet sammen med navne som Blur, Taylor Swift og Robbie Williams.

Barselona Kl.19:00

DIY-popgruppen Barselona, består af Rasmus Theodor og Rud Aslak. Bandnavnet er et resultat af drengenes fascination for billigrejser, farverige cocktails og grisefester – noget der sidenhen er blevet Barselonas måde at kommunikere på udadtil. Som udgangspunkt er det teenageduoen, der står i front, men når de spiller live, som det skete på både Roskilde og SmukFest i 2017, er de fem gode efterskolevenner, der spiller dansksproget synthesizer-pop. I 2017 blev Barselona udpeget som ‘Breakin’ Sound’ af musikmagasinet Soundvenue, og deres debut-ep, “Drengepop”, rangerer på Gaffas Top 10-udgivelser i 2017.

Lørdag 11. august

Farveblind Kl.17:00

Farveblind laver musik til natten. Den unge aalborgensiske elektro- og producer-duo bestående af Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen er født ud af det mørke undergrundsmiljø og forsøger at skabe en forbindelse imellem den elektroniske verden og det poppede udtryk. De tunge akustiske beats, kombineret med de højt-pitchede synth-melodier, skaber associationer til Berlins tidlige morgen-ravefester. Duoen spillede både SPOT og Roskilde Festival i 2017, og har netop udgivet singlen ”Jewels” feat. Paul Stephan.

Soleima Kl.19:00

Fløjlsblød garage-pop. Sarah Mariegaard er navnet bag den højaktuelle danske sangerinde og sangskriver, Soleima, der forfører sit publikum med en blanding af sødpige-stemme og rå attitude. Sangerinden laver organisk elektronisk popmusik med inspiration fra funk og soul – musik, der rummer flere loopede lyde, vibrerende bas, catchy rytmer – og en helt karakteristisk stemmeføring. Soleimas intentionen er ikke at passe ind i en bestemt kategori eller univers, men at være sin helt egen – og udgive sange, der er udfordrende, og som hun kan være stolt af – men som dog stadig er noget for de fleste.