Fredag og lørdag aften spiller de to til VM i Sejllads i Aarhus med Kajsa Vala, Peter Wangel og Amanda Glindvad som solister.

Inglev&Simonsen er en slags musikalske bygningsarbejdere med speciale i ny-renovering. De to tager nemlig andres mere eller mindre kendte sange, piller dem helt fra hinanden og bygger dem så op igen i en helt ny musikalsk arkitektur.

Sådan oplevede publikum dem under årets SPOT, hvor de optrådte med solisterne Kajsa Vala og Amanda Glindvad fra Jærv. Og sådan kommer tilskuerne til at opleve dem fredag 3. og lørdag 4. august til aftenunderholdningen ved VM i Sejllads på Kystpromenaden, Aarhus Ø, hvor solist-rækken desuden udvides med Peter Wangel.

Guitaristen Esben Inglev og trommeslageren Casper Simonsens generalieblad er på længde med en mindre toiletrulle, og der står erfaring fra teatermusik, stadionrock og diverse roller som medlemmer i en masse andre musikalske sammenhænge på listen – ud over at de to også har spillet sammen i NovemberDecember, The Boy That Got Away og i flere studiesammenhænge.

Egentlig havde det længe ligget i luften, at de to skulle finde ud af noget sammen, uden at der skete ret meget mere – før de fik opfordringen til at gå sammen op til SPOT.

– Esben og jeg har manglet en egentlig lejlighed til at arbejde sammen, for vi har hele tiden vidst, at vi komplimenterer hinanden godt. Vi tænker ens i mange sammenhænge, men vi er også gode til at ryste posen og arbejde videre med hinandens ideer, fortæller Casper Simonsen.

Op til SPOT var det Kajsa Valas og Amanda Glindvads sange de to gik i gang med, og det var ikke svært at få de to sangere med. Inglev&Simonsen satte dem ind i de stemningsbilleder de gerne ville skabe – måske med referencer til film, plader, kunst eller noget helt andet:

Kajsa Vala

Peter Wangel (Foto: Jonas Jensen)

Amanda Glindvad
(Foto: Kio Jørgensen Ng)

– Umiddelbart har det været solister vi synes er fede, og godt kan lide. De har spillet i nogle år, og er ved at slå igennem. Så der er også en aktualitet omkring det hele. Og lige som med ”Toppen af poppen” har de været med på at tage noget kendt, og alligevel se det fra en anden vinkel. Efter SPOT har alle haft lyst til at gøre det igen:

– Vores mål er kort og godt at præsentere de tre kunstneres musik på en ny måde. Vi har ikke siddet og sagt: ”Musikken skal nå dit og dat”. Men det skal have karakter af noget udadvendt.

Op til VM i Sejllads har Inglev&Simonsen lavet præ-produktioner af de tre solisters numre, og i den sidste tid op til koncerterne skal det hele så øves og smeltes sammen til en helhed med solisterne og tre yderligere musikere, Michael Sort (guitar), Thomas Friis (bas) og Simon Eskildsen (keyboards). Det bliver musik hvor det kantede og skramlede møder det smukke og følsomme.

ROSA/SPOTs aftenprogram til VM i Sejllads:

Fredag 3. august
Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)
Kl. 19:00 Patrick Dorgan

Lørdag 4. august
Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)
Kl. 19:00 Northern Assembly

Torsdag 9. august
Kl. 17:00 Sherzandum
Kl. 19:00  Love Shop

Fredag 10. august
Kl. 17:00 Iris Gold
Kl. 19:00 Barselona

Lørdag 11. august
Kl. 17:00 Farveblind
Kl. 19:00 Soleima

ROSA og SPOTs program er sammensat efter henvendelse fra Aarhus Events, som allerede starter aftenkoncerterne på havnen torsdag 2. august med Michael Learns To Rock og Alexander Oscar. Adressen er: Kystpromenaden, Aarhus Ø.