Lørdagens SPOT Royal-arrangement var måske sæsonen hidtil varmeste, men formåede alligevel at tiltrække et nysgerrigt publikum ned til scenen ved Aarhus Å.

Plusgrader på den hotte side af de 25 og stille vind er hårde betingelser, når udendørskoncerter skal forsøge at konkurrere med strand og svalende dukkerter.

Alligevel var der – igen – pænt besøg til lørdagens SPOT Royal-koncerter med henholdsvis svenske Erik Jonasson og danske Moses: ”Andreas” på scenen placeret i Aarhus Å over for Den Spanske Trappe og Magasin.

 

Erik Jonasson (t.v.) og Love Sivik i tæt samspil.

Erik Jonassons stille singersongwriting – opført sammen med Jonassons musik-producent Love Sivik på guitar/klaver – samlede stille og roligt flere og flere tilhørere, som stille satte sig ned på den varme strappe og lyttede til svenskernens eftertænksomme, varme sange – og lod sig ikke mærke med at hovedpersonen selv faktisk var noget nervøs deroppe på scenen:

– Det skyldes, at vi ikke har spillet så mange koncerter. Vi har øvet meget, men det er ikke blevet til så mange jobs – mest fordi vi mangler en booker, fortalte Erik Jonasson bagefter – men selv om det blot er blevet til et par håndfulde optrædener foreløbig var der ikke tale om debut på de international scener – det skete i Berlin i 2016.

– Vi er er sammen om den her musik, fordi den er tidløs, fortalte de to. Den kunne lige så godt været skrevet for 20 år siden – eller om et par år. Den er ikke del af en trend eller en hype – og det har været udgangspunktet lige siden vi mødtes på en musikskole i Stockholm og startede at spille sammen, forklarer de to, som i øvrigt var glade for publikumsmodtagelsen:

– Dels kom der gradvist flere – dels virkede det som om folk lyttede efter – ja, nogle filmede os endda, observerede de to.

Så blev der skruet mere op for rytmikken og lyden da elektropopperne Moses: ”Andreas” tog fat på deres sæt. Og også publikumskommunikationen. Andreas Odbjergs forklaringer om bandets udvikling ”fra hash til rosé” og andre personlige beretninger bandt sættet sammen, hvor Andreas med den markante (falset)vokal og Moses Fiellau var frontfigurerne – med små udbrud i baggrunden fra bl.a. guitarist Daniel Scheffmann (også kendt fra Tårn).

– Der var god opmærksomhed fra publikum, var begge enige om. Men så var programmet også kondenseret i forhold til en almindelig koncert. Og til forskel fra f.eks. gruppens aftenkoncerter, hvor der er mere gang-i-den hos publikum, giver koncerter som SPOT Royal mulighed for at ”holde stemningen nede” – de to kan mærke, at der er opmærksomhed omkring musikken, og at der lyttes mere end ellers.

– Godt publikum – god modtagelse – god oplevelse, lød opsummeringen fra de to.

SPOT Royal-koncerterne afslutter sæson 2018 på lørdag med norske Magnus Bechmann og Total Hip Replacement.

– – –

SPOT Royal-koncerterne præsenteres af SPOT i samarbejde med Aarhus Kommune og Magasin og er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND.