Uffe Steen fik prisen som “Årets Live-navn”, da der sidste år blev uddelt priser i Danish Music Awards Blues. Den pris har betydet meget for ham – på flere fronter, fortæller guitaristen, der onsdag er med på scenen, når priserne for 2018 skal uddeles i Turbinen i Randers.

Sidste år fik Uffe Steen tildelt prisen som ”Årets Live-navn” under Danish Music Awards Blues, og sådan en udmærkelse har virkelig stor værdi – også når man har spillet musik i 51 år, har medvirket på over 60 indspilninger og har fans verden over (bare se kommentarerne om hans spil på YouTube)

– Det var simpelthen den bedst tænkelige pris for mig. Et kæmpeklap på skulderen. Det er dejligt, at der er priser til folk, der står på scenen også – og ikke kun ved pladeudgivelser, siger han og fortsætter:

– For mig er live-prisen den vigtigste pris, der kan gives. For her drejer det sig om samtaler musikerne imellem på scenen, samtaler ud til publikum – og samtaler MED publikum. Og der er heller ingen tvivl om, at det er er blevet lettere at ”sælge mig” efter at have fået den pris, fortæller Uffe Steen, der onsdag aften er på scenen med bl.a. Gustav Ljunggren og Ida Gard, når de årlige DMA Blues-priser igen skal deles ud på Turbinen i Randers.

Uffe Steen begår sig fingernemt på guitaren lige meget om det gælder, jazz, fusion eller folk – og især den blues, som han nu har spillet gennem et halv århundrede:

– Blues er grundstenen i mig. Og nerven. Og jeg kan sagtens føre den nerve over i andre ting, som jeg også har brug for at lave ind imellem i andre genrer. Men bluesen er essensen, fortæller Uffe Steen, og husker tilbage at interessen kom med ”den hvide blues” i 60’erne med The Rolling Stones, Cream, Led Zeppelin, John Mayall, Jeff Beck m.fl. Som så igen førte til, at han gravede dybere og fandt interesse for Buddy Guy, Otis Rush og B.B. Kings oprindelige udtryk.

Og nej, han bliver heller ikke træt af genren:
– Man kan hele tiden udvikle og forfine sit spil, og jeg ser mit eget spil, som om jeg var sanger. Guitaren er min stemme. Sådan kan jeg godt lide at arbejde, siger Uffe Steen,

Programmet på onsdag – ud over de tre priser til henholdsvis ”Årets album”, ”Årets Livenavn” og den nyindstiftede ”Årets Hoochie Coochie Man / Woman” – har multiinstrumentalist Gustav Ljunggren og trommeslageren Casper Simonsen til at udgøre den musikalske ledelse med medvirken fra bl.a. Ida Gard og Svante Sjöblom ud over Uffe Steen. Det bliver en aften med tradition og fornyelse, og med ”klassiske numre fra den klassiske blues” i samtale mellem gode musikere, siger Uffe Steen, som nu har været del af bandet Shades of Blue i 30 år og desuden også spiller blå toner med Grarup All Stars.

Årets blå nomineringer:

Ӂrets Blues-udgivelse:
– Big Creek Slim for albummet “Bad Luck Child”
– Barrow for albummet “Like a Home”
– Mojo Makers for albummet “Songs of the Sirens”
– Trainman Blues for albummet “Trainman Blues”
– Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard for albummet “When Shadows Fall”.

”Årets Live-Pris”:
– Shades of Blue
– Twang

”Årets Hoochie Coohie Man / Woman 2018”:
– Peter Astrup, arrangør, Pandrup.
– Viborg Blues- og musikforening.
– Oscar Mukherjee, musiker.
– Christian Borg, arrangør, Bluesnight Randers.
– Martin Olsen, musiker, grundlægger af Bluesnews.dk.