Der bliver blues-fest igen næste år i Randers, kan arrangørerne afsløre efter en stærk onsdag aften i Turbinen for den danske blues-musik. Læs arrangørernes kommentarer oven på den vellykkede aften – og se et stort slide-galleri fra festen set gennem fotografen Frank Nielsens linse.

husorkester

Aftenens husorkester og backingband: Multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren og trommeslager Casper Simonsen.

gustav-uffe

Strengeleg – med Gustaf Ljunggren på slide og aftenens første solist, Uffe Steen.

Uffe

Uffe Steen – kan noget med fingrene og strengene som andre kun drømmer om.

shades-of-blue 1

Shades of Blue – fik årets live-pris.

james takker

James Loveless takker for prisen – over 30 år efter bandets begyndelse.

Ida 1

Ida Gard – lille skikkelse med kæmpe effekt.

Ida 2

Ida Gard havde taget sin helt personlige udgave af den blå musik med til prisfesten.

Ida 3

Ida Gard – i blå nuancer.

album-pris 1

“Årets Danske Bluesudgivelse”: Richard Farrell (t.v.) og Laust Nielsen (t.h.) fra Trainman Blues – i midten prisoverrækker og jurymedlem Jakob Wandam, bluesnews.dk

albumpris -2

Trainman Blues – rost for deres helt personlige take på ny dansk blues.
Det udløste en DMA-fugl..

kurt bogø - astrup

Musikjournalist Kurt Bogø overrakte den nye “Hoochie Coochie Man”-pris til ildsjælen og festival-arrangøren Peter Astrup.

Peter Astrup

Peter Astrup i en alvors- og humørfuld tale om hans op- og nedture med blues’en. Men flammen brænder ufortrødent.

Pakket sal

Der var udsolgt og proppet med tilskuere til Danish Music Awards Blues i Turbinen i Randers.

MC

Aftenens guide gennem programpunkterne: MC Hansen

svante 1

Skånske Svante Sjöblom fik præsenteret det sydligste Sverige i country-blå nuancer.

svante 2

Svante Sjöblom med så udpræget amerikaner-accent at ingen var i tvivl om inspirationskilderne.

alle solister

Afslutningen på en god blå aften for fulde huse: Alle solister på scenen – Uffe Steen, Ida Gard og Svante Sjöblom med Gustaf Ljunggren (yderst tv.) og Casper Simonsen (midten).

tak for i aften

Der bukkes og takkes efter en varm bluesaften i Turbinen.

Tekst: Henrik Friis. Fotos: Frank Nielsen.

Onsdag var Turbinen i Randers for andet år i træk rammen om den årlige fest for musikkens blå toner – Danish Music Awards Blues. Det blev et på alle måder vellykket arrangement med fyldt sal, varm stemning – også temperaturmæssigt – og et musikalsk program der fik understreget, at blues’en ikke nødvendigvis er den “sædvanlige 12-takters” – men har mange fine, skæve, anderledes nuancer som peger i mange retninger.

Sidste år var der tæt på fuldt hus til Danish Music Awards Blues i Randers – i år var der udsolgt flere uger i forvejen. Så interessen synes at gå den rigtige vej.

Mette Bertelsen, eventchef i Randers, tør da også godt forudsige, at der bliver endnu en Danish Music Awards Blues i Randers næste år:

– Der er et godt bluesmiljø i Randers, fortæller hun: – Det var de to spillesteder Turbinen og Tante Olga og to mindre lokale bluesforeninger, som ville have mere fokus på blues’en og som var drivkraften bag ideen om Randers City Blues Festival. Dem indgik vi aftale med, og festivalen blev afviklet første gang i juni sidste år og gentaget i år. Og så havde jeg også haft møde med Gunnar Madsen (ROSAs leder, red.), som var interesseret i at finde et nyt sted til Danish Music Awards Blues. Det blev så til virkelighed for første gang i august sidste år, med Turbinen som den naturlige ramme, siger eventchefen.

Turbinen blev Randers’ allerførste regionale spillested 1. januar 2017, og også derfor er det vigtigt for spillestedet – og byen – at have et musikprogram præget af alsidighed og kvalitet:

– Danish Music Awards Blues har givet et pift til Turbinen og Værket. De to passer rigtigt godt sammen, siger Mette Bertelsen, der også mener, det er vigtigt, at DMA Blues er del af – den igangværende – Randers Ugen, da det er med til at sikre et kvalificeret musikprogram.

– Jo mere vi kan udfordre musikprofilen, jo bedre, mener Mette Bertelsen, der med glæde noterer sig den stigende interesse for begge byens bluesbegivenheder. Desuden ser hun med tilfredshed på, at et arrangement som DMA Blues også kan afvikles succesfuldt uden for hovedstaden – uden at det skal læses som opfordring til endnu en provinsen-kontra-København-konflikt.

ROSAs leder Gunnar Madsen udtrykker også stor tilfredshed med onsdagens arrangement. Både når det gælder afvikling, indhold og ramme:
–  En rigtig stærk musikaften på en tryg, men også lidt anderledes måde. Jeg synes, vi har fat i en god grundform i de rette rammer. Med et næsten minimalistisk husorkester rent antalmæssigt i form af Ljunggren & Simonsen kan vi præsentere flader, brudstykker, traditioner, solister og fornyelser fra bluesmusikken med både bund og elegance. Det er svært ikke at glæde sig til næste år, hvor vi selvfølgelig stræber efter at gøre oplevelserne endnu bedre – hvis det er muligt?