Amerikanske Gabe Kubanda som ekstra E-Tur-gevinst

Da E-Tur startede i aftes på Rudehøj Efterskole ved Odder, var der en ekstra overraskelse med i baghånden: Den amerikanske guitarist og sanger Gabe Kubanda gik på scenen først og gav tre numre fra sin egen sangskat. Og selv om det var melodier ingen af eleverne havde hørt så meget som en strofe af inden koncerten, kom de alligevel med på vognen fra start.

Blot bevæbnet med sin akustiske guitar, loops, en trommepedal, en klar stemme – og ikke mindst et proft entertainer-gén og god publikums-dialog – fik sangeren fra Phoenix Arizona Rudehøj-eleverne til at leve med, synge ”Don’t Be Lying”-omkvæd m.m. Men egentlig er Gabe også vant til den slags optrædener fra ”back home”, hvor han spiller koncerter på diverse undervisnings-institutioner m.v. via firmaet Epic Proportions Tour.

Gabe Kubanda spiller med som ”special guest” på MONTIs seks første E-Tur-koncerter – ud over Rudehøj i aftes gælder det Himmerlands Ungdomsskole, samt Salling Efterskole, Ranum Efterskole, Femmøller Efterskole og Klejtrup Musikefterskole fra mandag til torsdag i den kommende uge.

Pilot-projekt for mulig udveksling
Gabe Kubandas tilføjelse til E-Tur er et pilot-projekt, men hvis det falder ud til begge parters tilfredshed, håbes det at gøre samarbejdet til et udvekslingsprojekt, hvor unge danske bands får mulighed for at turnere i USA.

Gabe Kubanda selv var godt tilfreds med den danske debut: The kids were crazy – it was a good feeling and a good experience. In fact it’s very simiiar to what we’re doing in the States, sagde amerikaneren inden MONTI overtog scenen.