Så er den nye E-Tur-sæson i gang! MONTI lagde fra land med et svedigt medrivende show mandag aften på Rudehøj Efterskole, der fik de ca. 150 elever til at leve med i løjerne helt fra start – i et lokale der gik fra varmt til dampende på blot få minutter.

Nedbarberet til en kvartet (guitaristen var kun med via track mandag aften) var MONTIs svedige, jazzy/souly hiphop tilsyneladende lige hvad Rudehøjerne havde gispet efter. MC Sebastian Bang Monti styrede med sikker hånd tilskuerne – fra simrende masse på hug til højdespringende håndtegnskastere – mens de scenesikkert byggede koncerten op.

– Jamen vi er startet turen ”toppende”, konkluderede Sebastian Bang bagefter udenfor, da de fire kølede af i de mere svale sensommertemperaturer uden for festlokalet, mens tilhørerne inden døre i kor råbte ”alle der hopper – de elsker MONTI – alle der hopper…”

– Det var mega fedt for os – og de (eleverne, red.) kunne også flere af sangene, sagde Sebastian tilfreds – omringet af Rudehøj-elever og forklarede at gruppen netop var taget på E-Tur for at få en masse nye fans, som de måske ellers ikke ville være kommet i nærheden af . Og den mission ser ud til at være kommet godt fra land.

Tre af de fans var Lisbeth, Josefine og Majken: ”De var gode til at skabe fest”, ”vildt fedt” og ”der er normalt ikke min stil, men det her var godt” lød kommentarerne – men så havde de også ”forberedt sig” og havde lyttet til MONTI på forhånd – så de vidste lidt mere om hvad de gik ind til.

Montis resterende E-Tur ser således ud:

4. september – Himmerlands Ungdomsskole
10. september – Salling Efterskole
11. september – Ranum Efterskole
12. september – Femmøller Efterskole
13. september – Klejtrup Musikefterskole
17. september – Husby Efterskole
18. september – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole
19. september – Bgi-Akademiet, Hornsyld
20. september – Skanderup Efterskole