Lørdag var der for første gang Nordic SPOT i Frederikshavn. Rammen var Det Musiske Hus, og indholdet var dels et seminar- og networking-program for musikere/bands, bookingbureauer, spillesteder, musikhuse, foreninger m.v. – dels et showcase- og koncert-program hvor dørene om aftenen også blev åbnet for publikum, som kunne se Ester Brohus, Mikael K. og Jens Lysdal på scenen. Se video nedenfor:

Tekst: Henrik Friis. Fotos og video: Michael Callesen

Intentionen med Nordic SPOT er dels at forbedre de internordiske turnémuligheder for etablerede kunstnere, samt at skabe en fælles platform for nordiske musikaktører, hvor de kan møde nye partnere og skabe nye samarbejder på tværs af grænser, udveksle erfaringer og blive inspireret til nye tiltag.

ROSAs og SPOTs leder Gunnar Madsen siger om den første udgave:

– ROSA og SPOT festivalen vil i samarbejde med Det Musiske Hus i Frederikshavn gerne styrke dansk musiks position på sine nabomarkeder. Nordic SPOT er et nyt initiativ, der skal bidrage til at åbne dørene til de nordiske koncertscener. Gennem samarbejde med koncertarrangører fra især Sverige og Norge vil vi styrke de aktive netværk for den levende musik.

– Efter det første forsøg står det klart, at behovet og interesserne er tilstede. Men en god start gør ingen sommer, og der er bestemt udfordringer for initiativet, siger Gunnar Madsen og fortæller at parterne er enige om at arbejde videre mod målsætningerne:

– De kunstneriske kvaliteter er tilstede, og mulighederne er indenfor rækkevidde, slutter Gunnar Madsen.
– – –

Foto i top: Svenske Kolonien gav showcase om eftermiddagen

Fra venstre Michael Fock, chef for Kulturværftet & Toldkammeret i Helsingør, Tue Lund-Christensen fra Balders Plads i København og ordstyrer MC Hansen. ROSA

Ester Brohus Band – del af aftenprogrammet, hvor der også var publikum på.

Jens Lysdal.

Nordic SPOT

ROSAs rolle: Initiativtager, afvikler, hovedkommunikator.
Kontaktperson: M.C.Hansen – mchansen@rosa.org