Årets Pop-Pilot – musiklejre for 13-16-årige piger, der foregår i efterårsferien – nærmer sig, og vi kan nu løfte sløret for årets instruktører. De 14 instruktører fordeles på de tre forskellige Pop-Pilot lejre i landet, København, Fredericia og Thisted. De har forskellige spændende musikalske baggrunde og har samarbejdet/turneret med eller skrevet sange for så forskellige navne som Chinah, Wafande, Lukas Graham, Alphabeat, Christopher, Blue Foundation ud over egne projekter, og de kommer derfor til at give hver deres unikke bidrag til de spirende Pop-Piloter:

Sara Gacic er trommeslager i bandet Ivy Crown, der blandt andet spillede til Distortion i 2017. Hun har tidligere spillet med bandet Taras, der for alvor gjorde sig bemærket i Tak Rock!-reklamerne med D-A-D, hvor de efterfølgende blev inviteret med på D-A-Ds 30/30/30 tour. Sara er en del af rock- og metal-selskabet Prime Collective.

Sarah Ziebe har meget erfaring som live trommeslager og spiller trommer for en masse forskellige seje danske bands. Hun har bl.a. spillet med True Nord og Chinah henover sommeren og spiller derudover også for kunstnere som David44, Kå og Capital Fluxus.

Sanger og sangskriver Kamilia Amélie er lige nu aktuel med projektet Amé. Amé er urban pop med inspiration fra blandt andet Jhené Aiko og Nao. Under hendes eget navn har hun arbejdet med bl.a. Wafande og Faustix, og har også turneret med Lukas Graham og Alphabeat.

Christine Kiberg (Ea Kaya) udgav sidste år sin første single “Remedy” og gjorde dermed sin debut på den danske musikscene. Singlen blev en succes med intet mindre end 100.000 streams på en uge. Ea Kaya har siden udgivet ”Tied Up”, endnu et elektronisk pop-hit.

Sofie Johanne Birch arbejder til daglig som filmkomponist og foley-artist og har specialiseret sig i at lave lyd og musik til animationsfilm. Hun elsker at eksperimentere med lyd og musik på tværs af medier, og arbejder for eksempel med lydinstallationer. Med soloprojektet Birch spiller hun koncerter med et setup af elektroniske maskiner kombineret med vokaleksperimenter, og senest har hun udgivet pladen Doldreams, som udkom på vinyl i forbindelse med tre farverige lydskulpturer.

Siri Skamby er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2008. Hun har spillet alverdens genrer og turneret med mange forskellige solister og bands. I mange år var hun trommeslager i bandet The Smoothies, der var husband i showet ”Late Night Lørdag” på Nørrebro Teater. Hun har derudover medvirket på en lang række studieindspilninger, samt i teater og film. Siri skriver også selv musik, som bl.a. er blevet brugt i diverse teaterforestillinger.

Den dansk-svenske sangerinde og sangskriver, Maja Westman, spiller guitar i kvindeorkestret LadyJerks og synger kor i forskellige sammenhænge. Derudover komponerer og skriver hun sine egne sange, har netop udgivet ep’en ”The Big Tourist”. Maja har tidligere været aktiv i indiefolk-projektet My Cloudberry Mission og i indiepop-duoen The Arctic Wife.

Julia Fabrin har spillet i bands og skrevet sange siden hun var teenager i Cape Town, Sydafrika. Da hun flyttede til Danmark var hun med i X Factor som en del af pigegruppen Fireflies. Efterfølgende begyndte hun at skrive sange for andre artister, blandt andet for Sanne Salomonsen, Christopher og Emmelie De Forest med Eurovision vindersangen “Only Teardrops”.

Mia Nyløkke bevæger sig rundt i det aarhusianske upcoming musikmiljø. Hun har spillet keyboard i flere forskellige bands og hun åbnede Skanderborg Festival i 2013 med bandet Bordeaux. Hun har gennem tiden arbejdet indenfor mange forskellige genrer og spillet på mange instrumenter.

Una Skott er fast guitarist, når sangerinden Fallulah er ude og spille. Derudover spiller Una med andre bands ved siden af, bl.a. Télé Rouge, og hun har derfor en masse live erfaring at dele ud af. Una har også erfaring med at give tips og undervise i at spille guitar, da hun ved siden af sine spillejobs også underviser i at spille el-guitar.

Emilie Espichicoque står bag projektet ESPICHICOQUE, hvor hun er forsanger, trommeslager og sangskriver. Bandet, der spiller en blanding af R’n’B, Soul og Hip Hop, består af i alt syv seje kvindelige musikere. Emilie er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorie og optrådte på dette års GrimFest i udkanten af Aarhus.

Aarhusianske Gurli Octavia er et af de nyeste skud på New Folk scenen i Danmark. Hun både synger og spiller guitar, og det er ofte sådan, hun optræder med sin musik. Gurli har spillet på dette års SPOT, og hun har skrevet en pladekontrakt med pladeselskabet Like A Can of Beans Records, der er startet af SigneSigneSigne fra bandet Nelson Can.

Kirstine Stubbe Teglbjærg har mange roller inden for musikken; hun både synger, producerer og komponerer musik. Hun er også en af kvinderne bag projektet HUN SOLO, der præsenterer fem kvinder som en gruppe, men med hver deres lille solo-koncert. I adskillige år var hun desuden medlem af Blue Foundation. For tiden er Kirstine med til at skrive musik til opsætninger på Nørrebros Teater, og du kan også opleve hende rundt omkring på de danske scener.

Nana Pi Aabo Larsen er saxofonist og improvisations-kunstner, og underviser til daglig i impro på talentlinjen på Den Kreative Skole i Fredericia. Hun leder desuden den københavnske jazz kvintet Nezelhorns In An Elephant String.

Pop-Pilot afvikles i år i Fredericia, Thisted og på Amager, og der vil være 4-5 instruktører hvert sted. Det er stadig muligt at tilmelde sig Pop-Pilot i alle tre byer (klik her). Forløbet er både for piger, der har spillet musik gennem flere år og gerne vil have erfaring med f.eks. sangskrivning og komposition i bands (eller stifte bekendskab med nye instrumenter) – og også for piger, der skal lige til at begynde med musikken. Læs mere og følg med på facebook.


Pop-Pilot er arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DMF, DPA, DJBFA, DAF, Ungdommens Hus Fredericia, KulturRummet Thisted, Børnekulturhus Ama’r, Amager Kulturpunkt og RUSK.