Tekst: Cecilie Abildgaard. Foto: Michael Callesen.

Det blev en ganske særlig udgave af Udenfor Sæsonen, der fandt sted i den forgangne uge på Bornholm. Dels havde projektets kunstneriske leder Steffen Brandt valgt at hylde 50 året for The Beatles såkaldte ”White Album” – dels blev han og solisterne Pernille Rosendahl og Sys Bjerre sat yderligere i spil af en stryge-kvartet – ud over projektets vanlige backing band.

Udenfor Sæsonen 2018

17 ud af koncerternes 24 numre var taget fra Beatles-klassikeren, og de tre aftener blev sat i gang af stryger-gruppen – Vera Panitch (violin), Amalie Kjældgaard Kristensen (violin), Josefine Weber Hansen (bratsch) og Ida Nørby (cello) – med en special-udgave af ”While My Guitar Gently Weeps”. Og ellers kunne man opleve de tre solister tage favntag på andre klassikere fra albummet som ”Blackbird” (Sys Bjerre), ”Julia” (Pernille Rosendahl) mens ”Helter Skelter” og ”Back In The U.S.S.R” (begge med Steffen Brandt) spillede publikumssuccesen og opfordringer til ekstranumre i hus.

Kyllingemoderen (Aakirkeby), Strandhotellet (Sandvig) og Muzikhuset (Rønne) lagde udsolgte rammer til denne udgave af Udenfor Sæsonen, som altså både bød på nostalgisk hyldest og nye ideer – og frem for beviste at visse musikalske udtryk eksisterer udenfor tid og rum.

De tre solister blev som vanligt bakket op af Gustaf Ljunggren, Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram.