Tekst og foto: Maria Felber Krogfelt

I fredags spillede Love Shop op til et brag af en fest på denne sæsons andet RockCruise.

Allerede inden Love Shop gik på scenen, emmede færgens diskotek, Sky Club, af god stemning og begejstring for den koncert, der skulle til at skydes i gang. Diskoteket var lyst op af røde og blå spots, hvilket støttede op om den ’retrovibe’, der i forvejen dominerer på Sky Club. Mørke prikkede gulvtæpper, farvede lædermøbler, runde barborde af glas og store sort/hvid billeder af gamle kendte musikere er med til at give Sky Club sin helt unikke atmosfære.

Da koncerten startede, blev lyset i natklubben dæmpet og aftenens hovedpersoner kunne indtage scenen og give publikum den helt specielle oplevelse, de var kommet for at få.

Sky Club satte rammerne for en koncert ud over det sædvanlige

”Det var en anderledes men rigtig god oplevelse.”

”Man kommer helt tæt på bandet, og der er en anden stemning end til de ’normale’ koncerter.”

”Det er ikke første gang, jeg hører Love Shop, og jeg synes bestemt ligeså godt om dette setup som til de andre koncerter.”

Sådan lød svarene, da vi spurgte nogle af publikummerne ind til, hvordan deres oplevelse af aftenens koncert har været.

Igennem hele koncerten gjorde forsanger Jens Unmack sig umage med, at give publikum en anderledes oplevelse. Han gik helt frem til scenekanten og mødte sit publikum med alt fra stille dybfølte sange til komiske referencer til bandet der spillede på Titanic mens skibet sank. Bandets indbyrdes gode kemi og karisma var tydelig igennem hele koncerten og smittede også af på alle koncertens gæster.

Da Jens Unmack, efter at have spillet et par sange så som ”Love Goes on Forever” og ”En Nat Bliver Det Sommer”, bad sit publikum komme helt tæt på scenen, blev der for alvor sat gang i festen. Publikum dansede helt tæt på bandet resten af aftenen, og under “Drømmenes København” vuggede alle i natklubben i takt til bølgerne på Kattegat.

Langebro skabte højlydt fællessang

Som en af de sidste sange, spillede Love Shop den gamle Kim Larsen- og Gasolin-favorit  ”Langebro”. Publikum tog imod bandets cover med klapsalver og jubel.  Og gennem hele sangen blev bandet hjulpet på vej af højlydt fællessang fra et ekstatisk publikum.

Efter koncerten var bandet enige om, at RockCruise havde været en sjov og anderledes oplevelse:

– Det er et specielt scenarie, men vildt sjovt, fordi det er så anderledes fra alt andet vi laver, lød en af de første reaktioner fra bandet.

Da gejsten efter koncerten er taget lidt af og den først øl er knappet op i backstagelokalet, falder snakken på publikum: – Man er tæt på dem, og de var i godt humør. Det er et anderledes publikum. Det er tydeligt at mærke, at alle er på ferie og nyder at have fri hele weekenden, fortalte bandet med smil på læben.

RockCruise er et samarbejde mellem ROSA – Dansk Rock Samråd og DFDS Seaways. D. 9. november kan du opleve årets sidste RockCruise med Soleima – læs mere her