af Ditte Troldtoft

 

Lørdag den 13. oktober checkede 16 piger ind på Ungdommens Hus i Fredericia for at deltage i den årlige Pop-Pilot musiklejr, som er for piger mellem 13-16 år. Her prøver Pop-Piloterne kræfter med at skrive deres egne sange, lære at spille på nye instrumenter og deltage i forskellige workshops. Ugen slutter af med, at de fredag den 19. oktober holder en åben afslutningskoncert, hvor de spiller den musik de har skabt i løbet af ugen.

Der er god stemning i Ungdommens Hus i Fredericia – og det er ikke uden grund. Ugen er skudt godt i gang med både ryste-sammen lege, instrument rotation og megajam og nu er Pop-Piloterne endelig i gang med at skrive deres egne sange. Instruktørerne på Fredericia lejren (Sarah Ziebe, Sofie Johanne Birch, Julia Fabrin, Gurli Octavia, Nana Pi) har i starten af ugen hjulpet pigerne godt i gang, men nu er de på egen hånd – kun med supervision fra instruktørerne. Og man kan mærke at der bliver brygget i øvelokalerne. Sange om det at være ung, venskaber og kærlighed tager lige så stille form rundt omkring, og er klar til at se dagens lys i morgen til afslutningskoncerten, når det går løs.

 

Når de unge piger ikke er optaget af at spille musik i øvelokalet, spiller de stomp i gården, har elektronisk workshop i salen eller ligger i sofaen og synger fællessange til guitarspil. Pop-Piloterne er nemlig gode til at hygge sig og man er ikke i tvivl om, at de er gode til at tage sig af hinanden. Nogle har mere musikalsk erfaring end andre, men alle kan være med. Det er den generelle stemning i Fredericia – og omkring projektet Pop-Pilot i det hele taget.

De 16 piger er blevet delt i fire bands, der selv har fundet på deres bandnavne: Waves, Moira, Helianthus og Sol Over Gudhjem. Om lidt kan de takke af til en uge med musik og venskaber, men forhåbentlig er begge dele noget som varer ved på den anden side af Pop-Pilot.