Som en del af kulturfestivalen Días Nórdicos vises udstillingen “Welcome Home” på La Casa del Bicentenario i Buenos Aires.

Bag udstillingen står Nordens institut på Åland, som arbejder bredt med formidlingen af nordisk kultur, og i den aktuelle udstilling tematiseres både kulturelt og værdimæssigt, hvad det vil sige at have et hjem.

Hensigten er at inspirere til, at man med respekt for naturen kan skabe et bæredygtigt hjem med de økonomiske midler, man har til rådighed – uafhængigt af, hvor man kommer fra, og hvor man bor. Samtidig er det et håb at udstillingen viser vej til nytænkning samtidig med at den understreger at hjemmet er basen for ethvert frugtbart liv.

Hjemmet er et centrum i hele livet – fra fødslen og når du senere flytter hjemmefra og skaber dit eget liv og danner familie. Nogle lever alene og andre flytter i et større kollektiv, og i udstillingen kan man derfor bl.a. stifte bekendtskab med det fleksible og dynamiske boligkoncept “the SnailHouse”, som kan tilpasses vidt forskellige livssituationer og samlivsformer.

Men “Welcome Home” er ikke kun fortællingen om konkrete boligløsninger og hjem. “Welcome Home” er et mindset, der giver adgang til nye perspektiver og holdbare løsninger. Selve udstillingen består af tekster, en videoinstallation på seks skærme og to legerum, der indrettes til henholdsvis små og store børn. Der vil desuden være workshops, hvor børn kan bygge modeller af hjem, der forholder sig til design, menneskelige behov, drømme og livskvalitet.

Udstillingen kan ses 4. –  16. december på La Casa del Bicentenario i Buenos Aires.

Días Nórdicos Latinamerica 2018 støttes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, The Nordics, Instituto Ibero Americano de Finlandia, Nordens Hus på Færøerne, FFT – Den Færøske Sangskriverforening og Atlantic Airways. 

Días Nórdicos Latinamerica 2018 arrangeres af ROSA og Zona de Obras i samarbejde med Nordens Institut på Åland, Nordens Institut i Grønland og The Animation Workshop,