Mette Dahl Kristensen omarrangerer den argentiske singersongwriter Lucio Mantels fine sange til koncert for argentinsk strygekvartet – workshop afsluttes med koncert.

Mette Dahl Kristensen er en ung og alligevel erfaren dansk arrangør og komponist, som bl.a. har viderefortolket og arrangeret musik af kendte nordiske navne som Teitur, Ane Brun, Alice Boman, Steffen Brandt, Eivør m.fl – og i mange af de tilfælde har opført musikken sammen med sin egen strygegruppe Who Killed Bambi.

Men dette projekt er noget anderledes og tager hende over på den anden side af Atlanten. Nu skal Mette Dahl Kristensen omarrangere musik af argentinske Lucio Mantel og være med til at opføre det i Buenos Aires i december.

Lucio Mantel er singersongwriter, der allerede har en omfangsrig produktion bag sig, og som med sin smukke stemme og sine særegne, lyriske/melodiske kompositioner har et ubesværet og helt personligt præg. Lucio Mantel samarbejder og eksperimenterer gerne. Det så man bl.a. under en Días Nórdicos-workshop i Buenos Aires i 2016, hvor han hjalp færøske Teitur med at finde melodien til ”I Have Found My Happiness”, som Mandy Patinkin (kendt som CIA-chef Saul Berenson i tv-serien ”Homeland”) nu har indsunget på sit seneste album.

Lucio Mantel har til lejligheden sammensat en argentinsk strygekvartet bestående af den spanskfødte violinist Marta Roca (bl.a. kendt fra det internationalt turnerende kammermusikensemble Camerata Bariloche), den prisvindende, serbisk fødte cellist Karmen Rencar (har bl.a. spillet med Michael Bublé), Mariano Malamud, bratsch (bla. operahuset Colon) samt violinisten Julio Dominguez (blandt meget andet  1. Violinist ved Philharmonic Orchestra of Buenos Aires). Alle klassemusikere, der også ofte krydser fra den klassiske musik til populærmusikken.

Den tre dage lange workshop mellem den danske arrangør, den argentinske sanger og strygekvartet får konklusion i en koncert lørdag 8. december i kapellet ved kulturcentret Centro Cultural Recoleta midt i Buenos Aires.

Días Nórdicos Latinamerica 2018 støttes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, The Nordics, Instituto Ibero Americano de Finlandia, Nordens Hus på Færøerne, FFT – Den Færøske Sangskriverforening samt Atlantic Airways.

Días Nórdicos Latinamerica 2018 arrangeres af ROSA og Zona de Obras i samarbejde med Nordens Institut på Åland, Nordens Institut i Grønland og The Animation Workshop,