Den nordisk uge i Buenos Aires i forbindelse med Días Nórdicos-festivalen byder også på tre interessante seminar-møder, der kommer vidt rundt i det nordisk-latinamerikanske samarbejde.

Redskaber til udvikling af fremtidens musikindustri
Dette seminar- og debatmøde vil drøfte nye teknologier, festivalernes stigende betydning og mulige nye samarbejdsformer inden for musikindustrien – inklusive nye perspektiver når det gælder promotion og udvikling af musikken. Paneldeltagerne vil dele erfaringer fra deres eget arbejde til at se nærmere på musikkens fremtid – også for den, der ikke nødvendigvis topper hitlisterne.
Panel-deltagere: Gunnar Madsen (ROSA / SPOT Festival, DK), Diego Boris (INAMU, Det statslige institut for musik, AR), Jacob Mangwana Haagendal (Nordens Institut På Åland – AX), Nicolas Madoery (pladeselskabsboss ConceptoO /producer 432 Hertzios / medlem AsiAr, Argentina), Henriette Heimdal (WIN – Worldwide Independent Network, NO). Moderator: Nicolás Wainszelbaum (Días Nórdicos, AR).

Onsdag 5. december, kl. 17.30, Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires, AR

– – –

Eksperimentielle uddannelsesprojekter – erfaringer fra arkitektur, design og teknologi

Eksperter fra nordiske og argentinske institutioner vil præsentere eksperimentelle uddannelsesprojekter, der udvikler læringsprocesser og tænker ”uden for boksen”. Dette seminar foregår inden for rammerne af udstillingen ”Welcome Home” – udstillingen fra Åland om bæredygtig arkitektur.

Panel-deltagere: Charlotte Carstensen og Gitte Mathiasen (All About A – Co-lab af københavnske arkitekter og designere med speciale i børn og arkitektur, DK), Hanne Pedersen (Leder af Animation Learning Lab, Via University College, DK), Jorge Calzoni (UNDAV – Teknisk ungdomsuddannelse projekt, AR), Mariela Yeregui, José María d’Angelo og Sebastían Pasquel, Mala Praxis Project – tværgående pædagogisk værktøj til forbedret dialog mellem kunst, videnskab og teknologi / UNTREF, Argentina). Moderator: Horacio Wainhaus.

Fredag 7. december kl. 18:00, National Bicentennial House, Riobamba 985, Buenos Aires, AR

– – –

Nordic Stories in Buenos Aires

Hvordan er sameksistensen mellem folk fra Norden og argentinere? Hvad betydning får det for en person fra Norden at udvikle sin professionelle karriere i Buenos Aires? Førstehåndberetninger fortalt af folk fra Norden bosat i Argentina.

Paneldeltagere: Henrik Malmström (fotograf, FI), Mats Gunnarson (Scania Group – Senior Vice President Americas, Commercial Operations, SE), Henrik Lundorff Kristensen (entreprenør, koordinator og planlægningsrådgiver omkring fodgængerområder for Buenos Aires’ City Council, DK).
Moderator: Andrés Kilstein (sociolog og debattør, AR)

Søndag 9. december, kl. 17.30, Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires, AR

 

 

Días Nórdicos Latinamerica 2018 støttes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, The Nordics, Instituto Ibero Americano de Finlandia, Nordens Hus på Færøerne og FFT – Den Færøske Sangskriverforening, samt Atlantic Airways.

Días Nórdicos Latinamerica 2018 arrangeres af ROSA og Zona de Obras i samarbejde med Nordens Institut på Åland, Nordens Institut i Grønland, The Animation Workshop, Centro Cultural Recoleta (AR), Sesc (BR), Difusa Fronteira (BR), Plastilina (PE), og Contrapedal (UY).