Mambe & Danochilango… man kan næsten fornemme dansen komme snigende op i benene inden musikken er gået i gang. Claudia og Fernando, som er personerne bag Mambe & Danochilango, glæder sig til at komme rundt på de danske efterskoler, for at skabe fællesskaber og global stemning på dansegulvet. Vi har snakket med Claudia om deres musik og den kommende E-tur.

Tekst: Simone Søgaard Madsen, Foto: Isabell N.Wedin.

– Vi er en duo, som elsker at lave musik, som man kan danse til. For os er det en dejlig måde at komme ind på livet af folk på.

Claudia og Fernando arbejder meget med forskellige genrer og rytmer, og har på den baggrund skabt deres egen genre, som de kalder Ethnic Bass – en fusion af elektronisk musik og alverdens rytmer:

– Vores musik bærer præg af vores kærlighed til forskellige lande og kulturer, hvor vi får lov til at udforske diverse rytmer. Det kommer også til udtryk på vores næste album, som hedder ”Kosmopolites”, hvilket betyder ’citizens of the world’, siger Claudia.

– Navnet kommer af, at Fernando og jeg ikke selv er fra Danmark, og vi vil gerne ud over alle de begrænsninger, som man møder som udlænding i nyt land og indføre en mere global mentalitet. For os er musikken netop en god måde, at formidle det på, fortæller Claudia der selv er fra Columbia, mens Fernando er mexicaner. Men de føler alligevel, at de hører så meget hjemme i Danmark, at når de spiller i udlandet, så siger de, at de kommer fra Danmark – og det er netop det, den globale mentalitet går ud på.

E-Tur som forberedelse til vigtig festival
Verdensborgere: Det må man sige at Mambe & Danochilango er: 18 januar tager Claudia og Fernando en lille pause fra E-tur og rejser til Holland for at spille på festivalen Eurosonic, der er Europas vigtigste festival i vinterhalvåret med mange repræsentanter fra de europæiske spillesteder og festivaler: –  E-tur kommer til at være den perfekte opvarmning til netop det job, fortæller Claudia.

Ellers glæder Claudia og Fernando sig til at komme ud og lære de unge mennesker på efterskolerne at kende:

– Vi synes, det er et rigtigt spændende miljø at bevæge sig i. Forhåbentlig kommer vores musik til at vække elevernes nysgerrighed, og vi håber at få nogle gode snakke med dem. E-tur er jo en oplagt mulighed for at nå ud til et yngre publikum, end vi er vant til, udtrykker Claudia.

– Eleverne på efterskolerne skal glæde sig til at få pulsen op, og ikke mindst lære en masse nye rytmer at kende. De vil komme til at opleve elementer fra musik, som de allerede kender; hiphop, dancehall og reggaeton. Men vil også blive introduceret til nye rytmer, som tribal og son jarocho, som oprindeligt stammer fra Mexico og Sydamerika, fortæller Claudia. Så eleverne skal især glæde sig til at komme ud og opleve musikkens verden gennem Mambe & Danochilangos musik.

Mambe & Danochilango spiller på følgende efterskoler i uge 2-3-4:

10. januar – Efterskolen ved Nyborg
14. januar – Ranum Efterskole
15. januar – Fjerritslev Efterskole
15. januar – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole
16. januar – Vrigsted Efterskole
17. januar – Hammerum Fri- og Efterskole
21. januar – Rudehøj Efterskole
24. januar – Østhimmerlands Ungdomsskole