Der skal igen uddeles en Danish Music Award statuette for Årets Danske Bluesudgivelse. Har du udgivet et album i perioden 1. juli 2018 til 30. april 2019, skal du indsende en kopi for at komme i betragtning til prisen. Desuden skal der nomineres til Blues Liveprisen 2019 samt Årets Hoochie Coochie Man/Woman 2019. Deadline i alle kategorier er 30. april.

JazzDanmark og ROSA uddeler i år en Danish Music Award for Årets Danske Bluesudgivelse. Derfor er der nu mulighed for at indsende danske bluesudgivelser, der dækker perioden fra 1. maj 2018 til 30. april 2019.
For at komme i betragtning skal udgivelsen, udover at være udgivet i nævnte periode, opfylde følgende kriterier:

  • Kapelmester skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark.
  • Hovedsolist skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark – eller have væsentligt tilknytningsforhold til Danmark.
  • Udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed. Musikken må ikke have været udgivet før.

Udgivelserne skal være registreret senest den 30. april.

Sådan indsender du dit album til DMA Blues 2019
I år skal du ikke længere sende et fysisk album, men derimod uploade det samt cover hos ROSA. Du finder upload-funktionen her: https://bit.ly/2UnRSxo

Har du problemer med at uploade, skal du kontakte ROSA på via denne mail: mchansen@rosa.org

Blues Liveprisen 2019
Siden 2017 er der i forbindelse med DMA Blues blevet uddelt Blues Liveprisen. Blues Liveprisen gives til en gruppe eller artist, som har præsteret en spændende og nyskabende musikalsk optræden på livescenen, har været særlig synlig i det danske bluesmiljø inden for det sidste års tid, og gjort dette med høj kunstnerisk kvalitet, integritet og et stærkt personligt udtryk.

Der åbnes nu for indstillinger til Blues Liveprisen 2019, og alle med tilknytning til det danske bluesmiljø kan indstille en eller flere solister eller bands til prisen med motiveret begrundelse. Deadline for indstilling, senest 30. april.

Indstillingen foregår via dette skema: https://bit.ly/2HL2NLZ

Årets Hoochie Coochie Man 2019
Der er masser af ildsjæle i det danske bluesmiljø, der gør en kæmpe forskel weekend efter weekend. Koncertarrangører, frivillige, lydmænd, lysfolk, fans, journalister, dj’s you name it! Vi hædrer igen i år en person, som har gjort noget særligt for det danske bluesmiljø i det forgangne år. Deadline for indstilling, senest 30. april

Indstillingen foregår via dette skema: https://bit.ly/2HO0rvS

Om Danish Music Awards Blues 2018
Danish Music Awards Blues finder igen i år sted på Turbinen i Randers, og det foregår onsdag. 14. august. Der er lagt op til et brag af en aften med kapelmester Gustaf Ljunggren og hans sidekick – trommeslager Casper Simonsen der i år flankeres af Shaka og James Loveless, samt islandske Mugison. Flere navne offentliggøres løbende.

Vi glæder os til at se jer i Randers 14. august.

På vegne af ROSA, JazzDanmark og Turbinen

For yderligere information og pressehenvendelser kontakt:
Projektleder M.C. Hansen 27 52 69 67
mchansen@rosa.org