Nu er tilmeldingen til årets fedeste musikcamp åben

Af: Kathrine Alby

Nu er tilmeldingen til årets Pop-Pilot 2019 åben. På et 6-dages ophold kan unge piger – øvede såvel som uøvede – prøve kræfter med musik, styrke deres kompetencer og indgå i et helt unikt fællesskab med både jævnaldrende og professionelle instruktører. Pop-Pilot afholdes i efterårsferien (uge 42), og finder sted på både Amager, i Fredericia og i Thisted.

På musikalsk flyvetur med Pop-Pilot
I musikkens univers findes hele følelsesregistret, som et slags fundament for guitarens lyd, bassens dunken eller stemmens tonering. Musik er en fantastisk måde at udtrykke sig på, og derfor ønsker vi at skabe rammerne for en legeplads i musikkens navn. Hvert år giver Pop-Pilot unge piger muligheden for at udfordre og udtrykke sig selv i et trygt musikalsk fællesskab. Pop-Pilot har siden 2012 forsøgt at skabe rammerne for unge pigers skabende og udøvende kreativitet på en sjov og uhøjtidelig måde. Musikcampen afvikles af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Med eller uden erfaring – kom og vær med!
Pop-Pilot skaber et kreativt frirum uden begrænsninger og regler – og det har ingen betydning, om Pop-Piloterne har erfaring eller ej. Som uerfaren Pop-Pilot er der plads til nysgerrighed ift. egne kompositioner, forskellige instrumenter, genrer og helt basale teknikker. Som erfaren Pop-Pilot skabes der plads til kompetenceudvidelse, feedback og ny inspiration. Det vigtigste er, at lysten er der!

Professionelle musikere som både rollemodeller og instruktører
Deltagerne undervises af dygtige kvindelige komponister og musikere, som alle brænder for at inspirere Pop-Piloterne kreativt og personligt gennem musik. Vores nuværende og tidligere instruktører tæller blandt andre Katinka, Karen Mukupa, Ida Gard, Sara Gacic, Kamilia AmélieGurli Octavia og Ihan Haydar fra L.I.G.A.

I år vil en af instruktører-gengangerne være 24-årige Sarah Ziebe, som har spillet trommer i både Page Four og Gabriellas. Sarah startede med at spille trommer som 10-årig, og har sidenhen også lært meget om musikbranchen. Vi offentliggør løbende årets instruktører her på siden, på vores Facebookside og på vores Instagramprofil.

Hvornår? Hvor? Hvem?
Pop-Pilot foregår i efterårsferien, den 12.-18. oktober 2019 (uge 42). Vi kan med glæde meddele at Amager, Thisted  og Fredericia igen i år vil være værtsbyer. I år vil Thisted-lejren og Amager-lejren være for piger i alderen 13-16 år, mens Fredericia-lejren er for piger i alderen 15-19 år. Vi sørger for instrumenter, logi, mad og ikke mindst undervisning af dygtige musikere.

Tilmeldingen er åben
Tilmeldingen til årets musikcamp er åben, og med betalingssystemet, Sliding Scale, prioriterer vi, at så mange piger som muligt kan være med. Det betyder, at deltagerne selv kan bestemme, hvor meget de ønsker at betale, på en skala fra 800-1.500 kr. I beløbet får deltagerne undervisning, mad, overnatning og en afslutningkoncert. Da der er et begrænset antal pladser på hver lejr, gives pladserne efter først til mølle-princippet. Alle får senest svar på deres ansøgning fredag den 4. oktober 2019. Deadline for at ansøge er tirsdag den 1. oktober 2019.

Vi glæder os til at høre fra vores kommende Pop-Piloter.

Tilmeld dig til Pop-Pilot lige her.

Pop-Pilot arrangeres og afvikles af ROSA i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.