Strøm Festival sætter strøm til København og Frederiksberg 7.-10. august

 

Strøm Festival løber af stablen for 13. gang, når København og Frederiksberg 7.-10. august fyldes med elektronisk musik – fra sovekoncerter til raves – af højeste kvalitet for mere end 15.000 gæster. Festivalen præsenterer de nyeste tendenser inden for det nationale og internationale elektroniske musiklandskab og der afholdes både koncerter, talks, workshops og fester.

I 2006 tog ROSA initiativet til, og stiftede, Strøm Festival i samarbejde med en række lokale aktører i København som en markant festival for ny elektronisk musik. Strøm startede som en 7-dages festival i København, men er siden skruet ned til at vare fire dage og har i stedet udviklet sig til at være en landsdækkende, selvejende institution for elektronisk musik, med særligt fokus på koncertudvikling, undervisning og rådgivning, som løber året rundt.

Strøm har således flyttet aktiviteterne ud af hovedstadsområdet og afholder nu events fordelt over hele året. For at styrke og stimulere det elektroniske musikmiljø i Danmark, og fremme befolkningens interesse for elektronisk musik, afholder Strøm koncertaktiviteter, netværks- undervisnings- og videndelingsaktiviteter inden for elektronisk musik året rundt i hele landet.

ROSA beklæder formandsposten i Strøm og har til opgave at sikre institutionen kvalificeret administrativ hjælp. Formålet med Strøm er at udvikle, styrke og fremme den elektroniske musik – og beslægtede genrer – i såvel København og Frederiksberg som i resten af landet. Dette sker inden for fire aktivitetsområder: Strøm Festival, Strøm Events, Strøm Knowledge og Strøm Platform.

Strøm Festival adskiller sig desuden fra mange andre festivaler ved at være en byfestival, der anvender alternative koncertlokationer over hele København og Frederiksberg – lige fra Frederiksberg Kirke, Riddersalen og Frederiksberg Svømmehal til DGI Byen – for at skabe en samhørighed mellem byrum, musik, lyd og arkitektur. På årets festival kan man bl.a. opleve musik fra den Berlin-baserede verdensstjerne Fatima Al Qadiri, over Motor City Drum Ensemble til britiske Henry Wu og den lokale undergrundshelt HVAD. Strøm Festival udfylder manger forskellige rammer og er altså mere og andet end blot en traditionel musikfestival med koncerter.    

Strøm Festival 2019 foregår 7.-10. august. Læs meget mere om hele Strøms musik- og eventprogram HER.