Se flere billeder fra aftenen nederst i artiklen.

Fuldt hus til blues-prisfest

 

Danish Music Awards Blues uddelte tre priser onsdag pakket ind i forskellige nuancer af blåt festpapir – med plads til såvel traditioner som skæve vinkler. (Foto øverst: Årets Livenavn, Grarup Allstars på scenen efter prisoverrækkelsen).

Danish Music Awards Blues blev afviklet onsdag aften. Priserne uddeles af JazzDanmark og ROSA, og det var tredje gang Turbinen i Randers lagde ramme til begivenheden, som igen var helt udsolgt.

Som vanligt skulle statuetterne for ”Årets Bluesudgivelse” og ”Blues Live Prisen” deles ud – og “Årets Hoochie Coochie Man/Woman” blev også uddelt for anden gang til en person der har ydet en særlig indsats for det danske bluesmiljø i det forgange år.

Priserne blev pakket nydeligt ind på scenen i forskellige nuancer af blåt festpapir med kapelmester/multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og trommeslager Casper Simonsen som backbone: den virtuose zimbabwiske sangerinde Miriam Mandipira viste os rundt i bluesen med kig til soul, jazz – og Aretha Franklin. Shaka & James Loveless viste os at den blå inspiration er gået godt i arv. Og islandske Mugison havde fundet den skramlede, garage’de formel af blåt frem – med stor underholdningsværd. Og da aftenens vindere –  bl.a. Grarup Allstars  med uforlignelige Uffe Steen og Palle Hjort på henholdvis trylle-guitar og hammond-boblende magi – efterhånden trådte op på scenen, var der lagt op til fest.

Den fortsatte ikke bare med en “Everyday I Have Got The Blues”-fællesafslutning på engelsk, dansk, sydøstsjællandsk og islandsk: Den fortsatte efterfølgende i Turbinens bar med aftenens jam-vært H.P. Lange i spidsen for diverse gæster. Altså en stor rundtur i den blå-inspirerede musikverden. Og med løfter om gentagelse samme sted næste år.

DMA BLUES-PRISERNE GIK TIL:

 Årets Bluesudgivelse: Big Creek Slim: ”First Born”
Begrundelsen fra juryen lyder:
“Excellent Traditional Blues Album. Very nice. Knap så deep blues som vanligt med Big Creek Slim, og denne lethed klæder udgivelsen. Hurtigheden i fodskiftene og det akkompagnerede gulvbasspil gør, at vokalen virker mindre sangforedragsagtig.”

Blues Live Prisen 2019: Grarup Allstars
Juryen begrundede:
“Grarup Allstars er som orkester bestående af seks dygtige solister, som år for år er blevet bedre og bedre som en enhed og i forhold til sammenspil – med sæsonen 2018/2019 som foreløbigt højdepunkt”.
(Bandet består af tidligere DMA-vindere og folk der til daglig lever af at få nogle af landets rockstjerner til at lyde godt: Niels Nello Mogensen (bas – Johnny Madsen), Niels Mathiassen (Sax – Gnags), Palle Hjort (orgel – Peter Sommer og Poul Krebs), Uffe Steen (guitartroldmand – fra utallige sammenhænge) Esben Bach (flittigt benyttet jazz-trommeslager), red.) og endelig Margrete Grarup (sang).)

Årets Hoochie Coochie Man 2019: Peter Nande (musiker, kapelmester, pladeselskabsejer, igangsætter m.v.)
Motivationen fra Inger Boysen (selv koncertarrangør og blues-ildsjæl), der indstillede Peter Nande, lød:
”Peter Nande har gennem flere år fået mange musikere frem i rampelyset, her i blandt min søn, Ronni Boysen, Big Creek Slim og mange andre. Han står bag flere konstellationer og mange pladeudgivelser. Bl.a.: Trainman Blues, Trainman Blues + Big Creek Slim, Bad Luck Child + Tim Lothar og Peter Nande & Mik Schacks ”Walk Right In”. Han står bag The Cornbread Project og Blues Jamboree. Han spiller selv mundharpe og vaskebalje-bas. Han er en ydmyg og tilbageholdende mand, som aldrig praler af alt det fantastiske, han har iværksat, derfor fortjener han dette skulderklap!!”

Juryen til DMA Blues 2019:
John Smith, Smithsonian Folkways Recordings, USA
Michael Freeman, The Blues Foundation i Memphis TN, USA
Kurt Baagø, Freelance Journalist og radiovært
Espen Strunk, musikjournalist og -anmelder, Gaffa
Peter Buhl, koncertarrangør og bestyrelsesmedlem i Foreningen Blues Danmark.

– – –
Danish Music Awards Blues 2019 er arrangeret af JazzDanmark og ROSA i samarbejde med Turbinen, Randers og Randers Festuge.
 

Fotograf: Frank Nielsen