Billeder: Michael Callesen

Dette års udgave af Udenfor Sæsonen er nu vellykket afsluttet med dets fire koncerter på Bornholm. Menuen stod på en mosaik af musikalske kræfter, hvor jazz og sangskriver traditioner blev bundet sammen med den klassiske musik, som tovholderen, Steffen Brandt, selv udtrykte det. Se galleriet nedenfor.

”Vi vil nu tage jer med på en rejse – er I klar?” sådan lød det indledningsvist fra Steffen Brandt rundt på årets koncertrække. Ambitionen var at inspirere og opløse grænserne mellem genrer. Og det blev netop en rejse for publikum ind i de musikalske lag, hvor grænserne var opløste. På rejsen kunne der opleves jazz-skønsang fra den estiske Karmen Rõivassepp, de mere moderne sangtraditioner fra Steffen Brandt, Morten Nørby (Vildnis) og Laura Ziani samt opera fra Josefine Weber Hansen.

Vokalisterne blev bakket op af en klassiske ensemble bestående af Cæcilie Balling, Josefine Opsahl, Laura Ziani og Josefine Weber Hansen, men også det vanlige band med Gustaf Ljunggren, Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram. Alt i alt en flok talentfulde mennesker, der fortolkede hinandens sange og inspirerede Bornholm.