Foto og tekst: Maria Møller

Aqua på RockCruise?! Jamen Aqua er jo indbegrebet af pop!
Men når det handler om at få rocket Olso-båden, så levede Aqua helt op til forventningerne.

Ved første iagttagelse af scenen, kunne man godt få tanken, om det ville lykkedes sangerne Lene Nystrøm og René Dif at indskrænke sig til den forholdsvis lille scene, der normalt er et dansegulv i Sky Club på DFDS-færgen Crown Seaways. Begge sangere er kendt for at bevæge sig meget på scenen, og det meste af 2019 har Aqua, der også inkluderer Søren Rasted på klaver, spillet på store festival- og arenascener, foran tusinder af mennesker. Foran scenen i Sky Club var der plads til 280 personer. Og der var naturligvis udsolgt.

Dørene åbnede 90 minutter før koncertstart, og allerede inden da, var der enkelte der stod i kø – de skulle sikre sig de bedste pladser. Nogle af de første til at komme da dørene åbnede, var Jeannette Koldt og Kurt Jensen – et ægtepar der skulle se familiemedlemmet René Dif optræde. De så Aqua første gang (og hidtil eneste) på Roskilde Dyrskue for efterhånden mange år siden. Nogle andre der var først på færde var Albert på 10 år og Ludvig på 7 år sammen med deres far. Det var deres første koncert med Aqua, men de havde hørt dem meget. De glædede sig til at høre dem live for første gang – og til at få både en grøn og en blå (alkoholfri) drink.

Fra de helt unge til de ældre
Aldersspredningen på publikum var meget stor, og ikke alle levede helt op til skiltningen om “+18 år” (venuet fungerer normalt som natklub) – der var blandt andet også Nikolas på 8 år, som var til sin første koncert nogensinde. Mor, Randi, havde hørt Aqua mange gange, og var fuld af forventning om at skulle høre “alle klassikerne” .

 

Alle klassikerne var der
Og Aqua leverede alle popklassikerne. Faktisk viste sætlisten ikke rigtig nogle sange, som helt sikkert ikke har ligget nummer 1 et eller mange steder i verden. Festen startede med “Around The World”, som er meget rammende for deres 2019, hvorefter festen gyngede videre med hits som “My Oh My”, countryhittet “Freaky Friday” og naturligvis hittet over dem alle – den som alle kan nynne med på, hvad enten de vil kendes ved det eller ej – nemlig “Barbie Girl”.

Helt i forreste række stod en gruppe gymnasieelever, der havde en fest udover det sædvanlige. De fik både sjove videoer af nærkontakten med bandmedlemmerne, de kom på scenen og fik danset (mens korpigerne prøvede at holde styr på dem) og så fik de smagt lidt af den champagne, som René Dif “delte” ved at sprøjte ud over publikum.


En “typisk” Aqua-koncert
Søren Lund, der har været guitarist for Aqua i flere år, fortalte efter koncerten, at det på mange måder havde været en “typisk” Aqua-koncert, idet der meget ofte er alle typer mennesker til deres koncerter – både unge og ældre. Denne koncert skilte sig dog ud rent pladsmæssigt, da de jo er vant til flere publikummer. Men det gjorde bare oplevelsen og intensiteten for bandet så meget desto større. Og energien der skulle bruges, var den samme, hvad enten scenen stod foran 20.000 eller 280. Man fornemmede på Søren, at hele bandet satte en ære i at levere den samme oplevelse for koncertgængeren, og måske lidt ekstra fordi der netop var lokalets intimitet, og fordi det var selvsamme mindre scener, at bandets rejse ud i verden startede i sin tid.

Ved de fleste koncerter er der et par stille sange ca. midt i en koncerten, hvor bandet og publikum lige kan få pusten, men hér var der stort set ikke nogen temponedsættelse. Efter “Turn Back Time” fortsatte dansefesten, og sluttede efter en god time med en hypet “Roses Are Red”. Hvis der var nogen i lokalet der på dette tidspunkt ikke havde fået varmen, og slidt lidt på danseskoene, så var det ikke bandets skyld.

Mange af publikummerne var ikke engang født, da Aqua startede deres karriere tilbage i starten af 1990’erne. Men som veninderne Stine Walker og Natasja Møller sagde, så kender de jo musikken fordi deres forældre har spillet den. De forventede en fest, og det fik de.

Og Lene og René – de var lige oppe og teste rækværket, men blev dog på scenen.

 

RockCruise er et samarbejde mellem ROSA – Dansk Rock Samråd og DFDS Seaways. Den 26. november 2019 kan du opleve Anders Blichfeldt på RockCruise. Læs mere HER.