Danske og tyske hiphop-MC’s, producere og sangskrivereer samlet foran Rummed lydstudiet på Lydhavnen i Aarhus. Foto: David Bayatpour

Dansk-tysk hiphop-samarbejde fra SPOT viser de første resultater

Under SPOT festival 2019 mødtes danske og tyske hiphop-MC’s, producere og sangskrivere i studiet Rummed på Sydhaven i Aarhus med en fælles passion for hiphop.Projektet hed BACKSPIN International Sessions, og forløbet var en 48 timers workshop, som udmundede i en showcase-koncert på VoxHall på SPOTs sidste dag, hvor de involverede præsenterede resultatet af to dages intenst og hårdt arbejde for publikum.

 

 

Under workshoppen skrev og producerede de deltagende hiphop’ere også nogle tracks, og et af dem, “Gib mir” (“Giv Mig”, red.) blev udgivet 25. oktober og præsterer allerede nu flotte streaming-tal.   

– Over 25.000 streams på to uger med relativt ukendte hiphop’ere – det er da klart et godt resultat, siger Christian Buhl fra SPOTs tyske samarbejdspartner FACTORY92, der sammen med SPOT og det tyske hiphop-community Backspin stod for projektet.  – Og den video, der blev lavet fra forløbet, er også blevet mødt med stor streaming-interesse.

– Det giver helt klart et godt udgangspunkt for en fortsættelse af projektet til næste års SPOT, hvor vi kan bygge videre på erfaringerne og udvikle ideen. I denne første udgave har nogle af kunstnerne måske været usikre på outputtet og har blokeret for officiel udgivelse – men i fremtiden vil det være naturligt, at en af målsætningerne bliver udgive en ep med fede sange fra forløbet, siger Christian Buhl og konkluderer:

– Det er positivt, at man kan have denne slags projekter på SPOT: Hvor mange lande efterhånden har deres egne eksport-fremstød, er det her et helt nyt bud på et musikeksport-initiativ, hvor man bringer to landes miljøer sammen og skaber noget nyt. Det er, at være first-mover området. For der er ingen andre eksport-kontorer, der arbejder med hiphop – og slet ikke på den måde, siger Christian Buhl.

Albert Helmig (booker for SPOT festival, red.) var med til at skabe forløbet, udvælge de danske kunstnere samt facilitere projektet og samarbejdet mellem partnere og musikere.

– Jeg synes, at det var sjovt og at projektet fungerede godt. Og at en af numrene nu er udgivet og bliver efterspurgt, betyder at det har været en succes. Alt i alt synes jeg at projektet og koncerten på VoxHall var vellykket. Publikum tog godt imod musikken, som introducerede en blanding af både tysk, dansk og engelsk over velproducerede hiphop beats.

– Hver artist kommer med hver deres baggrund, hvor urban-kulturen og passionen for hiphop’en skaber et universalt sprog, et fællesskab og derved rammerne for dette projekt, siger Albert Helmig.

– – –

Backspin International Sessions er et samarbejde mellem Backspin (DE), Factory92 (DE) og SPOT festival (DK), der har til formål at knytte de to landes hiphop-miljøer sammen med henblik på kommende samarbejder – samt at skabe interesse og salg på tværs af grænsen.

 

Link til tidligere artikel https://spotfestival.dk/backspin-international-sessions-2/

Link til reportage fra Backspin under SPOT https://spotfestival.dk/niko-huls-i-want-to-continue-the-success-of-backspin-international-sessions-at-spot-2020/