Musik på Hjemmebane: Beboerforeninger landet over får serveret intimkoncerter med klassekunstnere helt hjemme ved dørtrinnet.

Musik opleves oftest på store musikklubber, i koncertsale eller på festivaler, men med Musik på Hjemmebane har ROSA i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger skabt et koncertformat, der bringer musikken helt hjem til den enkelte borger.

Efter at have prøvekørt formatet i 2018 i Aarhus og Aalborg, præsenterer Musik på Hjemmebane frem til slutningen af marts henholdsvis Ivan Pedersen, Rasmus Nøhr, Ester Brohus eller Signe Svendsen i beboerforeninger i Jylland og på Fyn, Sjælland og Bornholm. I alt 40 beboerforeninger vil have fået musikalsk besøg af et af de fire navne, når turnéen er ovre.

Det er beboerforeningernes fælleslokaler, der lægger rammer til. Lokaler, der normalt bruges til familiefesten eller banko-aftenerne – men som også kan fungere rigtigt godt til tætte nære koncerter med fire vidt forskellige musikalske personligheder, der alle evner at give den interessante fortælling og føre den gode dialog – ved siden af musikken. Det er altså aftener, hvor beboerne kan komme helt tæt på musikken og dens udøvere. Det er musik i trygge, velkendte rammer, og tættere på en koncert helt hjemme i dagligstuen kommer man ikke..

Musik på Hjemmebanen vil have besøgt følgende byer og beboerforeninger, når turen er ovre:

Beder (ALBOA), Aabenraa (Boligsyd Aabenraa), Aarhus (BL), Horsens (Andelsboligforeningen Beringsgaard), Horsens (HAB 54 – Andelsboligforeningen Beringsgaard), Ringkøbing (Ringkøbing-Skjern Boligforening), Skanderborg (Projekt Højvang), Holstebro (NordVestBO), Tilst (AL2Bolig, Langkærparken), Brøndby (Moserne), Helsingør (Nøjsomhed boligområde), Brøndby Strand (BO-VEST, Boligsamarbejdet på Vestegnen), Snekkersten (Boligselskabet Nordkysten), Skovlunde (Boligselskabet Baldersbo), Taarnby (Holdkærsparken), Valby (Hornemanns Vænge), Ishøj (Aab55 Vejleåparken), København V (Fsb lejeboliger i hovedstaden), Helsingør (Vapnagaard boligområde), Struer (NordVestBO), Aalborg (Himmerland Boligforening), Ejby (Alex Gren Boligforeningen, Lillebælt), Højbjerg (ALBOA), Aalborg (Alabubolig), Viby J (Basen, Søndervangen), Haderslev (Servicecenter Haderslev), København NV (Bispeparken), Kastrup (Tårnbyhuse), Frederikshavn (Frederikshavn Boligforening), Taarnby (Televang Televænget), Høje Taastrup (Domea), Holstebro (NordVestBO), Valby (Den boligsociale helhedsplan, Folehaven), Rødovre (Kærene), Viby J (ALBOA), Aalborg SØ (ALABU Bolig), Aalborg (Vivabolig), Horsens (Beringsgården), Rønne (Bo42, NordParken), Aars (Aars Boligforening).

For yderligere information:

Gunnars Madsen                                                       Kristoffer Friis Sørensen
ROSA – Dansk Rock Samråd                                    BL – Danmarks Almene Boliger
86 12 84 44                                                                33 76 20 67

– – –

Om musikerne:

Signe Svendsen
Med tre studiealbums og en mangeårig turnéerfaring rundt i hele landet, står Signe Svendsen i dag solidt plantet på de danske livescener. Når hun træder på scenen, er hun i stand til både at røre og underholde publikum med sin stærke stemme og sit sjældne nærvær. Signe Svendsen gør en dyd ud af at skabe en direkte kontakt med sit publikum, og efterlade et indtryk af fællesskab og indlevelse – derfor følger der også gode historier og anekdoter med hendes sange. Som man både kan høre når hun optræder solo, eller som man husker det fra de mange turneer med Niels Hausgaard.

Ester Brohus
Når man siger country er det svært ikke også at sige Ester Brohus. Hendes over 30-årige musikkarriere har etableret hende som en af de største sangskrivere og sangerinder inden for den danske country-scene.  Og med en udtalt evne for god publikumsdialog.
Ester Brohus har i denne omgang fået en ny musikalsk samarbejdspartner i Karsten Skovgaard, der igennem 24 år var Kim Larsens kapelmester og guitarist. Et godt musikalsk makkerpar, der sammen vil kunne give nye unikke udtryk til Ester Brohus bagkatalog og nye materiale – hendes 12. studiealbum forventes nemlig at udgives i 2020.

Ivan Pedersen
Musikkens Grand Old Man, Ivan Pedersen, har været i gang i to menneskealdre – og han har stadigvæk hjertet med. Alment mest kendt for den succesfulde popduo, Laban, men her, mere end 20 albums senere, og efter 5000 koncerter med Backseat, Moonjam, Poul Krebs og egne ensembler, står Ivan Pedersen tæt på publikum i nogle af landets beboerforeninger, og ved denne specielle lejlighed vil man kunne opleve nogle af hans mange andre musikalske facetter fra et langt liv på musikscenen. Solisten med 54 år på scenen er stadigvæk spil-levende!

Rasmus Nøhr
Egentlig har Rasmus Nøhr været med på musikscenen siden starten af 90’erne, hvor han skabte og i en årrække stod i spidsen for DM i Rock. Men hans egen musikalske verden brød for alvor ud i lys lue i 2004, og siden 2006 og hittet ”Sommer i Europa” har hans klare stemme, de mundrette tekster og melodiske sange været et kendt indslag herhjemme. Deltagelse i tv-programmerne ”Toppen af Poppen” og ”Vild med Dans” har kun lagt oven i kendisfaktoren, men at han fortsat er i god form musikalsk viste han så sent som sidste år med albummet ”Monas Butik”.