Musik på hjemmebane: Ivan Pedersen har spillet 10 koncerter i beboerforeninger landet over – og har mødt et nyt publikum.

– Jo!

Lyder Ivan Pedersens klare, utvetydige udsagn, når han bliver spurgt, om han oven på den første stribe koncerter er interesseret i at spille flere jobs som del af koncertrækken ”Musik på hjemmebane” i danske boligforeninger.

I de seneste uger har Ivan Pedersen givet ti koncerter rundt om i landet som del hjemmebanekoncerterne, som ROSA og BL – Danmarks Almene Boliger står bag. Og det har vist den erfarne sanger og musiker, at der er stort og interesseret publikum ”derude”, som han ellers ikke kommer i forbindelse med.

 

– Jeg kan klart mærke, at folkene ude i boligforeningerne, hører til dem, der forbruger kultur mindst. Og folk, hvor budgettet måske ikke rækker til en almindelig koncert-billet. Så det her projekt, ”Musik på hjemmebanen”, afdækker ny grund, og trækker folk til, som nok ellers mest ser tv derhjemme og ikke kommer til kultur scenerne, siger Ivan Pedersen om besøgene i beboernes egne trygge rammer.

Aldersmæssigt var tilskuerne ”grå i toppen som mig selv – det var seniorerne”, fortæller sangeren, så dér er der ikke forskel fra det publikum, som Ivan Pedersen spiller for normalt. Og selve publikumsmodtagelsen var heller ikke anderledes:

 

– De kender mig, kunne jeg klart føle. Nok ikke min nuværende musik – mest fra dengang med Laban. På den anden side kan de også godt forstå, at jeg ikke synger ”Hvor skal vi sove i nat”, men fortæller nye historier. Og så har jeg flirtet lidt med, at det jo er et ”kulturarrangement” tilhørerne er til, jeg har rost beboerforening-formændene for at tage imod koncert-tilbuddet – og har i det hel taget forsøgt, at gøre alle fremmødte en del af ”komplottet”.

– Modtagelsen har været dejlig. Jeg vil gerne gøre det igen – ikke mindst på grund af måden ”Hjemmebane”-koncerterne sættes op på: et effektivt set-up med enkel produktion, god lyd og fin behandling fra sted til sted, siger Ivan Pedersen.

Forskellige rammer ingen hindring
Rammerne for Hjemmebane-koncerterne er selvklart meget forskellige fra sted til sted, som kan være en udfordring lydmæssigt – men det er blevet løst. Og som Ivan Pedersen siger, ”er det dejligt at være med til at vise, at beboerforenings-lokalerne kan bruges til andet end banko, og møder om at luge helt ud til fortovskanten. ROSA har fået en god idé – og har set rigtigt i modellen der bruges.”

Nye kunder i butikken er der da også kommet: – Der har både været efterspørgsel efter min biografi, cd’er og også billetter til mine ”normale” koncerter, fortæller Ivan Pedersen, der henholdsvis er blevet bakket op af medmusikanterne Søren Skov og Josef Baumgartner alt efter hvor i landet koncerterne er blevet afviklet.

Denne sæsons Hjemmebane-koncerter fortsætter rundt om i landets boligforeninger indtil udgangen af marts – med Signe Svendsen, Ester Brohus og Rasmus Nøhr.

– – –
Fotos er fra Ivan Pedersens optræden i Ådalens Beboerhus i Struer.