Den 15. Nordklang Festival viste fortsat flot interesse for nordiske toner i St. Gallen – festivalen med nordisk musik drevet af frivillige lokale kræfter.

Tekst Öykü Citirikkaya

ROSA har samarbejdet med Nordklang Festivalen i schweiziske St. Gallen siden 2006, og det succesfulde samarbejde omkring præsentation af nordisk musik ser ud til at fortsætte i lang tid fremover: Med Nordklangs velorganiserede og rutinerede team, kan man tydeligt mærke, at man har med erfarne mennesker at gøre. 

Anja Pil Christoffersen, som er næstformand hos SPOT, besøgte for første gang festivalen i sidste weekend og udtaler:

–  Det var super fedt at kunne være med til festivalen og en stor oplevelse. Der var en rigtig god stemning dernede, og det lille team sørger for at skabe en familiær stemning.”

Tilskuerne har igen modtaget Nordklang musikken med åbne arme, og atmosfæren på festivalen har i følge Anja Pil Christoffersen været helt fantastisk. Og festivalen er let og overskuelig at bevæge sig rundt i, fordi Nordklangs forskellige koncert-steder er ganske tæt på hinanden:

Det er næsten ligesom SPOT festival, hvor man let kan komme rundt i byen og opleve forskellige spillesteder og venues.”

Nordic Coffee Place, Kellerbühne og Grabenhalle er blandt de mange scener, der lægger ramme til musikken. Hvert sted har sit unikke præg – dog har de fleste steder tilfælles, at stemningen er hyggelig og intim.

Tre danske bands
Som del af samarbejdet har Nordklang flere danske bands også deltaget i festivalen i år: The Entrepreneurs, Mattis og School of x, som alle fik positiv respons og en masse lokal opbakning. Bl.a. spillede The Entrepreneurs to sæt på i alt 90 minutter –  men publikum ville have mere efterfølgende, hvorefter bandet måtte fortælle, at de ikke havde flere sange tilbage…


Mattis spillede på en lille klub (Øya), hvor han hurtigt fik folk med og fik dem til at synge med på sangene. Der var yderst nærværende og intim atmosfære gennem hele koncerten. Mens School of x’s koncert var emotionel og fint involverede sit publikum:. “Det var et fyldt lokale med et meget livligt publikum”,  siger Anja Pil Christoffersen.

Frivillig, dedikeret stab
Lederen af Nordklang Festival, Laris
sa Bissegger fortæller:

Vi er alle frivillige. Vi får ikke løn for vores arbejde, men vi elsker, det vi gør. I det normale liv er jeg arkitekt, og sådan er det med hele holdet omkring festivalen. Til hverdag har de  syv jobs som journalist, advokat, socialrådgiver og grafisk designer. Desuden har vi partnere/sponsorer i forhold til lys, mad, det tekniske, hotel m.m. De er alle sammen lokale forretninger og partnere, hvor de fleste har være med helt fra begyndelsen. 

Næste festival bliver i februar 2021. Præcise datoer følger snart.

School of X – Foto: Cyrill Schlauri

Foto i midt The Entrepreneurs – Foto: Cyrill Schlauri

Foto I top Mattis – Foto: Raphael Rohner