Der skal igen uddeles Danish Music Award-statuetter til blues’en i Danmark. Det gælder “Årets Danske Bluesudgivelse” og “Blues Liveprisen”. Og vi skal også have fundet ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”. Læs nedenfor om indsending af materiale og om  hvordan man indstiller de, der skal hædres.

Den årlige hyldest til blues-musikken herhjemme er under opsejling. Corona-krisen har ganske vist sat en kæp i hjulet med hensyn til de oprindelige august-planer for fejringen, men mens ROSA, JazzDanmark og Turbinen i Randers finder en løsning på det, skal vi have nomineret og udpeget årets emner.

Årets danske bluesudgivelse

Vi skal have fundet frem til årets album, årets liveband og årets blå ildsjæl, og når det gælder Årets Danske Bluesudgivelse er der nu mulighed for at indsende danske bluesudgivelser, der dækker perioden fra 1. maj 2019 til 30. april 2020.  For at komme i betragtning skal udgivelsen, udover at være udgivet i nævnte periode, opfylde følgende kriterier: 

  • Kapelmester skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark. 
  • Hovedsolist skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark eller have væsentligt tilknytningsforhold til Danmark. 
  • Udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed. Musikken må ikke have været udgivet før. 

Udgivelserne skal være registreret senest den 30. april 2020

Sådan indsender du dit album til DMA Blues 2020:

I år skal du ikke længere sende et fysisk album, men derimod uploade album samt cover hos ROSA – Dansk Rock Samråd. Du finder upload-funktionen her.

Har du problemer med at uploade, skal du kontakte ROSA via denne mailadresse: mchansen@rosa.org 

Blues Liveprisen 2020

Siden 2017 er der i forbindelse med DMA Blues blevet uddelt Blues Liveprisen. Blues Liveprisen gives til en gruppe eller artist, som har præsteret en spændende og nyskabende musikalsk optræden på livescenen, har været særlig synlig i det danske blues miljø inden for det sidste års tid, og gjort dette med høj kunstnerisk kvalitet, integritet og et stærkt personligt udtryk.

Der åbnes nu for indstillinger til Blues Liveprisen 2020 og alle med tilknytning til det danske bluesmiljø kan indstille en eller flere solister eller bands til prisen med motiveret begrundelse.

Indstillingen foregår via dette skema.

Årets Hoochie Coochie Man/Woman 2020

Der er masser af ildsjæle i det danske blues miljø, der gør en kæmpe forskel weekend efter weekend. Koncertarrangører, frivillige, lydmænd, lysfolk, fans, journalister, DJs – you name it! Vi hædrer igen i år en person, som har gjort noget særligt for det danske blues-miljø i det forgangne år. 

Indstillingen foregår via dette skema.

Om Danish Music Awards Blues 2020

Vi arbejder som skrevet på at finde en ny dato for DMA Blues 2020, da vi har været nødsaget til at rykke det oprindelige arrangement grundet coronavirus. Så snart den nye dato er fundet, vil vi offentliggøre det.

Billede fra DMA Blues 2019: Frank Nielsen