Foto til ventre: Alma Agger på scenen ved finalen i X Factor lørdag. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2). Foto til højre: Pop-Pilot-holdet i Struer i 2013, hvor Alma Agger ses i anden række, som nummer to fra venstre. (Foto: Katrine Rørbæk.)
– –

Alma Agger, der vandt årets X Factor efter en tæt finale i lørdags, er ikke nybegynder inden for musikken. Dels har hun gået på Humble Musikefterskole på Langeland. Og så var hun rent faktisk med på Pop-Pilot i 2013, musiklejrene for piger, der det år blev afviklet i Struer og i Køge.

– Jeg var med på lejren i Struer, fordi der ikke var flere pladser på lejren på Sjælland, fortæller en travl Alma, der stadig er ved at fordøje al virakken omkring lørdagens nervepirrende finale.

– Jeg har altid sunget meget, og det var supersjovt at være på Pop-Pilot dengang, og spille sammen med an masse andre piger i en hel uge. Så hvis man kan lide at være på en camp og vil bruge en efterårsferie på det, er det da en god idé at deltage, siger Alma Agger om ugen hvor hun blev sat i gruppe med andre piger og øvede frem til den afsluttende koncert på lejrens sidste dag med Pop-Piloternes familie som tilskuere: – Ja, det var rigtigt sjovt.

Selv har hun også lyst til at fortsætte med musikken – første skridt bliver udgivelse af en ep på Sony Music – en del af præmien for at have vundet X Factor.

Læs vores lille reportage fra den Pop-Pilot camp i Struer i 2013 som Alma Agger deltog i her.

Pop-Pilot 2020 bliver som vanligt afviklet i efterårsferien – mere info følger snarest.