Nomineringerne til tre DMA Blues-priser er på plads – prisuddelingen og festaftenen for den danske blues sker onsdag 12. august på Turbinen/Værket i Randers.

Nomineringerne er på plads, det samme gælder rammen og datoen, så nu må det ud:

Årets bluesfest får atter Turbinen/Værket i Randers som affyringsrampe, når der 12. august skal uddeles Danish Music Awards-blues-statuetter for de bedste blå toner og initiativer gennem det seneste år.

Spillestedet Turbinen, Randers Eventsekretariat, ROSA og JazzDanmark er gået sammen om aftenen, der ud over selve prisuddelingen også vil blive et musikalsk bevis på, at bluesen er stadig er en livskraftig genre, som også påvirker og er del af musikkens verden anno 2020.

Traditionen tro kommer nogle af landets bedste blues-musikere – inkl. overraskelser – til Randers i aftenens anledning, hvor den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og trommeslageren Casper Simonsen agerer husorkester og musikalske styrmænd for alle aftenens musikalske gæster. Det hele bindes sammen med den smukkeste blå sløjfe i form af singersongwriter og historiefortæller MC Hansen, som er aftenens vært og konferencier.

Og de nominerede er…
Som noget helt nyt udpeges vinderne af DMA Blues-priserne inden prisoverrækkelsen i august, og musikprogrammet bliver af samme grund også præget af de nykårede blues-vindere.

Vinderne annonceres 1. juli. Det er en fagjury af danske og internationale blues- og musikeksperter der nøje udvalgt de nominerede

Fire bands/artister dyster om prisen for ”Årets Bluesudgivelse”. Det er Mike Andersen og hans anmelderroste soloudspil ”One Million Miles”. Det gælder den produktive og prisvindende H.P. Lange og hans nyligt dannede Big Gumbo med deres ”I Feel Fine. Sammen med Thorbjørn Risager & The Black Tornado’sCome on In” og Big Creek Slim & The Cockroaches’ Ramblin’ Big Creek ” udgør de et hårdt konkurrerende felt.

”Blues Live Prisen” skal uddeles til et stærkt hold af dygtige live-performere. Følgende er nomineret: Mike Andersen, H.P. Lange Big Gumbo, Thorbjørn Risager & The Black Tornado samt The Cornbread Project.

Og så skal hædersprisen ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” også uddeles til en af den danske blues’ stærke ildsjæle uden hvem…. Men hvem det bliver, må man møde op i Turbinen/Værket 12. august for at finde ud af.

Detaljerne om aftenens musikprogram offentliggøres løbende, men billetter til prisfesten kan allerede nu købes via Turbinens hjemmeside. Der har været udsolgt de seneste par år – så er man advaret.

Danish Music Awards Blues arrangeres i samarbejde mellem Turbinen, Randers Eventsekretariat, ROSA – Dansk Rock Samråd og JazzDanmark.

Danish Music Awards Blues
Onsdag 12. august 2020 kl. 20.00 – Turbinen, Værket, Randers.

De nominerede:
Årets Bluesudgivelse 2020:
Mike Andersen – One Million Miles
HP Lange Big Gumbo – I Feel Fine
Big Creek Slim & The Cockroaches – Ramblin’ Big Creek
Thorbjørn Risager & The Black Tornado – Come on In

Blues Live Prisen 2020
Mike Andersen
HP Lange Big Gumbo
Thornbjørn Risager & The Black Tornado
The Cornbread Project

De sidder i juryen:
Kjeld Lauritsen
– Musiker
Søren Lindholt Hansen – Formand, Den Blaa Festival
Jostein Forsberg – Festivalchef Notodden Blues Festival
Claus Vittus – Kulturjournalist
Bryan Hembree – Musiker og medstifter af Fayetteville Roots Festival i Arkansas, USA.
Lea Thorlann – Musiker

Billetter kan købes her.

– – –
Foto i top: Shaka og James Loveless var på scenen sammen under sidste års blues-fest på Turbinen/Værket – onsdag 12. august skal vi til det igen. (Foto: Frank Nielsen)