Tre dage med nordisk musik og kultur samarbejde på tværs af region og grænser – og mellem musikere, spillesteder og publikum. Det er ambitionen, når der første weekend i september er Nordic SPOT på fem venues i Vendsyssel og et enkelt på Göteborg-kanten.

Danske Nana Jacobi, Kira Skov, Aske Jacoby og fra hinsidan Marlene Oak samt familie-orkestret Kolonien udgør musikprogrammet.

Nana Jacobi og Marlene Oak kommer eksempelvis til at dele scene i både Konstkollektivet, Mølndal nær Göteborg torsdag 3. september og hos Pixelart, Østervrå dagen efter – inden alle medvirkende deltager i ”finalen” i Maskinhallen i Frederikshavn lørdag 5. september. (se program nedenfor).

Desuden vil Nordic SPOT både byde på kulinariske indslag som ”Food at the Sea”, ”Food in the Fields”, og ”Food From The Woods” samt digital fotoudstilling og karamikkunst. Det endelige program på den front er stadig under udarbejdelse, så følg med på www.nordicspot.org i den kommende tid for yderligere opdateringer.

Det er anden udgave af Nordic SPOT – første kapitel foregik i september 2018 – og arrangeres af ROSA – Dansk Rock Samråd, SPOT Festival og Det Musiske Hus, Frederikshavn.

Musikprogrammet:

Torsdag 3. september:
Marlene Oak (SE) & Nana Jacobi – Konstkollektivet, Mølndal, Göteborg (SE)
Kolonien (SE) – Torne Skovpavillon, Sindal
Aske Jacoby – Pixelart, Østervrå

Fredag 4. september:
Marlene Oak (SE) & Nana Jacobi – Pixelart, Østervrå
Kira Skov – Kappelborg, Skagen
Aske Jacoby – Stubhuset, Støvring

Lørdag 5. september:
Kira Skov
Nana Jacobi
Aske Jacoby
Marlene Oak (SE)
Kolonien (SE)
– alle i Maskinhallen, Frederikshavn

Om musikken:

Aske Jacoby
Sangskriver. Legendarisk sideman. Skelsættende prisvindende guitarist. Pladeselskabsdirektør, producer og multiinstrumentalist. De storladne superlativer der knytter sig til Aske Jacoby er mange og alle lige rammende for en karriere, der strækker sig over fire årtier. Siden 2013 har han dog fokuseret på livet med sine egne kompositioner og fristet en tilværelse som soloartist efter 30 år som en af landets mest benyttede og respekterede guitarister. Hans samarbejder med blandt CV Jørgensen, Sanne Salomonsen, NEWS, Danseorkestret og Randi Laubek vækker genklang hos enhver dansker, og summen af de mange spor Aske har sat på de mere end 350 plader han medvirker på, kan høres på hans fire seneste soloplader, der på fineste vis illustrerer hans mange facetter som komponist og instrumentalist.

 

Kolonien (SE)
Prisvindende svensk familieorkester bestående af brødrene Erik og Arvid Rask, deres kusine Anna Möller, samt deres ven og nabo Mischa Grind på slagtøj. Bandet spiller musik fra med indtryk fra hele verden med udgangspunkt i deres opvækst med svensk folkemusik. De synger flerstemmigt, som kun folk der er i familie med hinanden kan, og bevæger sig ubesværet mellem energisk dansabel musik, smukke ballader og et politisk bevidst tekstunivers.

 

Nana Jacobi
Pop-artist, sangskriver og iværksætter Nana Jacobi er netop denne sommer radio-aktuel med den powerfulde og dramatiske single “Ingenmandsland”, som i ugevis har ligget i på top ti listen på P6Beat. De to forrige singler “Et Skib” og “Sneblind” har ligeledes haft stor medvind med både radio airplay, playliste-placeringer og medieopmærksomhed. Nana’fik sit gennembrud i 2001 med sangen “Open Sky” fra filmen “En kort, en lang”, men det er som initiativtager til og stifter af koncertkonceptet HUN SOLO, der præsenterer kvindelige kunstnere, at hun for alvor har slået sit navn fast og især scorer højt på det kunstneriske barometer. Hendes ekvilibristiske evner som sanger pakkes ind i et storladent elektronisk univers, der passer lige så godt på Roskilde Festivalens store scener som på verdens første digitale galleri i en gammel kirke i Nordjylland.

 

Kira Skov
Kira Skov har gennem snart 20 år været med i toppen af dansk musik. Altid eksperimenterende og på vej mod nye horisonter. Hendes musikalske udtryksformer er mange og uforudsigelige. Hvad enten hun udtrykker sig ved hjælp af et rockband, en jazzkvartet, en minimalistisk trio eller, som på hendes nyeste album, med elektroniske elementer og drys af spoken word er det eneste man kan regne med netop det uforudsigelige.
Forvent stort nærvær, et kæmpe musikalsk udtryk og kunstnerisk integritet fra en af de sidste tyve års store danske kunstnere.

 

Marlene Oak (SE)
I sin opvækst i Värmdo lidt udenfor Stockholm var musikken en slags tilflugt fra virkeligheden for Marlene Oak. Teernage-årene tilbragte hun som gademusikant i Stockholms gamle bydel, hvilket for alvor formede hendes stemme og kunstneriske udtryk og hun fremstår nu som det næste svenske stjerneskud i kølvandet på First Aid Kit, The Tallest Man on Earth og Baskery.