Den dobbelte prisvinder og turné-aktuelle Ginne Marker ser frem til nogle helt anderledes musikalske dage med Steffen Brandt og Dario Campeotto under Udenfor Sæsonen – tre dage på solskinsøen med koncerter for solisterne med både rytmisk og klassisk kvartet.

Af Henrik Friis

– Vi er lige ved at få de sidste ting på plads – og der er bl.a. skrevet nogle viiilde arrangementer til nogle af mine sange, så det er meget spændende for mig. Ordene kommer fra den 25-årige jazzy singersongwriter Ginne Marker, der er den ene af årets tre solister ved Udenfor Sæsonen på Bornholm, som afvikles fra torsdag til lørdag i denne uge.

Sammen med Steffen Brandt og Dario Campeotto udgør hun solistholdet i denne 19. udgave af Udenfor Sæsonen, og inden der i morgen lettes anker mod Østersøens Perle, har solisterne været samlet i København for at øve de sange og arrangementer, der skal udgøre årets musikalske program.

Det bliver fem sange fra hver, og Ginnes bliver både udsat for nyt arrangement til strygekvartet, nyt arrangement til rytmisk kvartet – og begge dele på en gang. Det er trommeslageren Jeppe Gram, der har skrevet arrangementerne til Ginnes sange – han er fast del af Udenfor Sæsonens musikerhold, men er også med i Ginnes eget band.

– Så Jeppe kender mig ekstra godt, og jeg synes han fået noget ret interessant ud af det, hvor sangene har fået nye vinkler og farver. I det hele taget er det ganske specielt for mig, at jeg nu skal til at fortolke mig selv og mine egne sange, fortæller en spændt Ginne Marker, der også skal synge med på et par omarrangerede numre af Steffen Brandt. Og glæder sig til det ”fordi Steffen Brandt altid er blevet spillet derhjemme. Så det bliver spændende at opleve ham – og hvordan han arbejder på scenen”.

Ginne Marker drager til Bornholm med to friske Carl-Prisen i bagagen – som ”Årets Talent” og ”Årets Jazz-komponist” – uddelt i sidste måned af Musikforlæggerne. Og så er hun midt i en Danmarks-turné med sit eget band. Men afbrækket på Bornholm bliver næsten som at spille på hjemmebane for aalborgenseren:

– Min familie er fra Bornholm på min farmors side. Det kan man også høre på mit efternavn, for det er der mange der hedder derovre – til gengæld har jeg været ret alene med at hedde Marker i Nordjylland, griner hun.

Ginnes bornholmske del af familien er da også at finde på tilskuer-pladserne ved koncerten fredag i Kyllingemoderen, Aakirkeby – hvor hendes forældre i øvrigt også tager turen fra hovedlandet for at være med. Altså, en anderledes familiesammenkomst.

Torsdag 17. september – Campus Bornholm kl. 20.00
Fredag 18. september – Campus Bornholm (lukket arr.) – formiddag
Fredag 18. september – Kyllingemoderen, Aakirkeby kl. 20.00
Lørdag 19. september – Muzikhuset, Rønne kl. 20.00