Music Talks er et helt nyt initiativ, hvor kvindelige, professionelle musikere med baggrund i deres egne erfaringer og karrierer booster unges selvværd og tro på egne evner – især under forhold der umiddelbart virker uopnåelige eller utraditionelle/alternative.

Som ung får man intense oplevelser i mødet med fællesskabet, kærligheden og venskaber. Verden kan være et udfordrende sted at navigere i, når man skal finde ud af, hvordan man vil være som menneske – uafhængig af sine forældre. Med Music Talks vil professionelle, udøvende musikere give unge en øget tro på egen handlekraft, selvstændighed og empowerment.

Kirstine Stubbe Teglbjærg, Marie Hageltorn Christiansen, Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen er alle eksempler på, at man kan overvinde forventninger og fordomme – og bryde med forudfattede roller. Det har de alle gjort i en musikbranche, som ellers er domineret af mandlige instrumentalister og gamle rolleopfattelser. Nu vil de fire fortælle om og videregive deres erfaringer – og give deres perspektiv videre på at have oddsene imod sig og alligevel kæmpe videre for at opnå sit mål.

Music Talks tager udgangspunkt i ROSAs mangeårige projekt, Pop-Pilot, hvor unge piger undervises i instrumenter, sangskrivning mv. Formålet er få flere piger til at interessere sig for musikverdenen – både på og bag scenen. Men hvor Pop-Pilot er musikcamps for piger, retter Music Talks sig mod alle unge – uanset køn. I første gang rettes tilbudet mod efterskolerne, som ROSA i forvejen har god kontakt til via projektet E-Tur med nye dansk acts. 

TEAM: Marie Hageltorn Christiansen & Kirstine Stubbe Teglbjærg

En musikkarriere kan se ud på utrolig mange måder. Udadtil kan det se ud som om at det hele kører, og der er en mening med det hele. Det er der også nogle gange! Andre gange er der bump på vejen, og ting der skal læres, inden næste skridt.

På sociale medier ser alle super tjekkede ud – men hvad foregår der indimellem opturene? Og hvordan finder man sin egen vej og lærer at lytte til sin indre stemme?

Hvordan kommer man i gang med at spille sammen med andre, selvom man ikke synes man er 100% superstar på et instrument? Hvornår er man “god nok” til at skrive en sang og spille den for andre?
Hvordan klarer man udfordringer, man aldrig har prøvet før?

Kirstine Stubbe Teglbjærg og Marie Hageltorn Christiansen vil inspirere, nuancere og give stof til eftertanke. Med afsæt i egne erfaringer og undringer vil de gå i dialog med efterskoleeleverne og forstærke de unges tro på egne evner.

Ledige bookingdatoer

5. november (kun aften)
16. november
20. november
26. november (kun aften)
3. december (kun aften)
10. december (kun aften)
16. december
17. december

– – –

TEAM: Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen

Forventninger og fordomme er noget vi snakker om, men vi holder dem også ofte skjult for selv vores bedste venner. Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen er begge trommeslagere og har taget kampen op mod de forventninger og fordomme, der hører med til at bryde normerne, når man er en kvinde bag et trommesæt.

Det går ikke ubemærket hen, når man er en af de få kvinder, der spiller trommer, og det har givet Emilie og Sara stof til eftertanke. 
Musikmiljøet er et særligt miljø, som rummer mange følsomme situationer. Hvor godt man begår sig, kommer nemlig tit an på mere end bare håndværket. Som musiker er det blandingen af det musikalske og det personlige samspil med andre, der er vigtig.  Emilie og Sara vil sætte fokus på hvordan vi kan snakke om de forventninger og fordomme, der er i selv de rareste miljøer – med målsætningen om at skabe et bedre miljø for alle. Og gennem egne fortællinger inddrager og inspirerer de eleverne til at snakke om deres erfaringer.

Ledige bookingdatoer

Periode oktober-december:

Alle torsdage og fredage

Dog ikke 5. november, 12. november, 19. november og 10. december (der er bookinger i forvejen)

Læs præsentationen af de fire musikere her