Bevæbnet med personlige erfaringer og filmklip har Music Talks’ to duoer gjort deres for at sparke gang i unges bevidsthed om fordomme. Halvdelen af Music Talks i alt ni planlagte foredrag er nu afviklet på landets efterskoler. Marie Hageltorn Christiansen, Kirstine Stubbe Teglbjærg, Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen har delt ud af deres oplevelser som kvinder i musikbranchen. De to makkerpar har været vidt omkring: Fra Fåborg på Fyn til Randers og Fårup i Nordjylland til Humble på Langeland. De mødte elever, der blev overraskede over at høre om musikernes liv. 

Marie Stubbe Teglbjærg og Marie Hageltorn Christiansen startede deres turné i Humble på Langeland.

 

Hvornår er man ”rigtig” musiker?, ville nogen vide. Hmmmmm. Nogle er vildt gode ekvilibrister på deres instrument – andre tænker i helheder. Marie Hageltorn Christiansen fra Katinka lagde til det emne ved at fortælle om alle de instrumenter hun selv har lært sig at spille på. Man behøver ikke holde sig til et enkelt. 

Kirstine Stubbe Teglbjærg er medstarter af HUN SOLO og er også musiker i eget navn. Et godt råd fra hende lød:

”Som musiker er det godt at finde nogen man kan stole på – eksempelvis i et band. Eller hos fagforeninger og organisationer. Den slags er vigtigt i en karriere, der både kommer til at bestå af op- og nedture”
.

Saxo (t.v.) fra Midtfyn og Jeppe (t.h.) fra Odense er elever på Faaborgegnens Efterskole

På Faaborgenens Efterskole var multi-instrumentalisterne Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen ude med Music Talks. Her var to fyre enige om, at arrangementet gav mening for dem. Saxo (t.v.) fortæller:

“Det var virkelig fedt. De havde begge spændende historier at fortælle, og de inddrog os på en fed måde. Vi har talt om fordomme her før, men det er godt, at vi får snakket om det.”

Jeppe (t.h.) var efter endt foredrag blevet opmærksom på, at piger oplever andre forventninger fra omverdenen:

“Jeg var ikke klar over, at der er  mange fordomme omkring piger i musikken. Det er jo nogle helt tossede kommentarer de får, når de er ude, som: ‘Jeg troede ikke, du kunne spille så godt som pige’. Det virker helt latterligt at de skal høre den slags.”

Music Talks – de resterende oplæg

2. December: Roskilde Festival Højskole (Marie & Kirstine)

3. December: Klejtrup Musikefterskole (Marie & Kirstine)

10. December: Husby Efterskole (Emilie & Sara)

10. December: Østhimmerland Efterskole (Marie & Kirstine)