Op mod 200 repræsentanter fra det danske kulturliv deltager pt. i et længere læringsforløb, kaldet Kunst og Kultur i balance – et undervisningsforløb som bl.a. har kampen mod magtmisbrug og sexisme som agenda, og har fokus på adfærdsændring og bevidstgørelse om eget ansvar hos de deltagende.
Målet for uddannelsesforløbet er at skabe positiv adfærdsforandring, idéudvikling og kompetenceudvidelser på tværs af både kunstarter og -brancher.
Uddannelsesforløbet har således fem overordnede fokusområder:
- At skabe viden og indsigter blandt alle der arbejder i kunst- og kulturbranchen
- At skabe reelle forandringer i adfærd, kultur og systemer
- At facilitere læring gennem praktiske metoder og eksperimenter i det daglige arbejde
- At indsamle læring og erfaringer på tværs – bruge det der virker og ændre det, der ikke virker
- At samskabe en fælles branche-ressource med praktiske tiltag, redskaber og metoder
Alle 6 uddannelsesmoduler har fokus på vores hverdagshandlinger og tankemønstre – den måde hvorpå vi hver eneste dag tager beslutninger, faciliterer møder, idé-genererer, rekrutterer, uddeler ansvar, laver forfremmelser, vores omgangstone, hvordan man reagerer og handler når magtmisbrug og sexisme finder sted m.m. Derudover dykker vi ned i temaer som magtpositioner, gatekeeperfunkioner og hierarkier.
Uddannelsesforløbet udvikles og afholdes i samarbejde med den internationalt anerkendte antropolog og adfærdsdesigner Tinna C. Nielsen og hendes organisationer Move the Elephant for Inclusiveness og Inclusion Nudges, samt af jurist og forsker i ligestilling Lynn Roseberry og hendes virksomhed On the Agenda.
Initiativet til Kunst og Kultur i balance er taget af Snyk – ROSA sidder med i styregruppen sammen med Dansk Komponist Forening, Jazz Danmark, Roskilde Festival, Snyk og Tempi. Det igangværende forløb varer frem til slutningen af marts, men der arbejdes på en fortsættelse.
Læs mere om Kunst og Kultur i balance her.