Nu er der åbnet for indstillinger til årets DMA Blues – og dermed er det tid at udpege blå favoritter gennem det seneste år, nu altså inklusive hæder til blå nybrud.

”Ud Af Det Blå” er titlen på den helt nye DMA Blues-pris. Prisen ønsker at anerkende nye eller alternative nuancer af blåt inden for musikkens verden, og bliver den tredje statuette, når årets DMA Blues-priser skal uddeles til august.

I dag åbnes der nemlig op for indstillingerne til årets DMA Blues, hvor der efterlyses kandidater til ” Årets Danske Bluesudgivelse” og ”Blues Liveprisen” samt hædersprisen ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” til en ægte ildsjæl inden for genren. Og nu altså også ”Ud Af Det Blå”-prisen.

Alle kan indstille kandidater og få mere info ved klik på nedenstående links – der er frist for indstillinger 30. april. Herefter går en dansk/international jury nedsat af Tempi, JazzDanmark, ROSA og BluesDanmark i gang med at lytte/se – og nominere.

Kort om priserne:
Årets Danske Bluesudgivelse: Gælder danske album (cd, lp, fra streaming-tjenester m.v) i perioden 30. april 2020 – 30. april 2021.
Du kan indstille her.

Blues Liveprisen: Vanligt bedømt ud fra fysiske liveoptrædener, men i disse corona-tider også on-line koncerter, streaming-koncerter, sammenhængende liveudsendelser m.v. af ca. 25. minutters varighed eller mere. Periode 30. april 2020 – 30. april 2021.
Klik her for at indstille.

Ud Af Det Blå: Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer.
Indstil din favorit her.

Ud over ovennævnte tre statuetter hylder DMA Blues også ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” – en ægte ildsjælspris.
Indstil dit bud på en blå ildsjæl her.

De tre DMA Blues-statuetter og ildsjælsprisen uddeles, når der onsdag 18. august er festaften for DMA Blues på Turbinen i Randers. Selve programmet offentliggøres efter påske. Glæd dig!

*) Titlen ”Ud Af Det Blå” er fundet efter åben henvendelse til det danske musikmiljø. Vi siger tak for mange gode forslag, og vi kvitterer med 2 x VIP-billet til DMA Blues-festen 18. august i Randers til vinderen.

Yderligere info:
MC Hansen
mchansen@rosa.org

– – –
DMA Blues arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi og Værket i samarbejde med BluesDanmark – med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.