Onsdag 18. august er der DMA Blues i Turbinen i Randers, og det bliver en festaften, der favner og hylder såvel traditioner som helt nye nuancer af de blå toners verden.

Billetsalget til denne musikalske festaften starter i dag, hvor et stjernehold af solister er med: Sangeren Katinka Bjerregaard, sangeren Dawda Jobarteh på det afrikanske strengeinstrument kora, samt sangeren/mundharpespilleren Jarno Varsted og guitaristen Rune Kjeldsen, der både sammen og hver for sig har været med til at præge dansk musikliv i masser af sammenhænge gennem de seneste 20 år.

Det bliver også en aften, hvor vi skal hylde årets bedste bluesmusik. Der skal uddeles statuetter til “Årets Danske Bluesudgivelse”, “Blues Liveprisen” og ikke mindst den helt nye pris “Ud af det blå” – der gives til det nye navn/ubeskrevne blad, der har et nyt og anderledes take på bluesmusikken. Endelig skal vi have hyldet årets ildsjæl inden for genren med “Årets Hoochie Coochie Man/Woman”-prisen. (se nedenfor hvordan du indstiller musik til de fire priser).

Til at binde det hele sammen er multiinstrumentalisten og arrangøren Gustaf Ljunggren og trommeslageren Casper Simonsen engageret, men i år udvides de til en trio med Anja Kulyova’s stærke basspil. De tre udgør aftenens musikalske backbone, der både bakker solisterne op, men som også kan gå i udbrud selv.

Også på konferenciersiden er der udvidet. De seneste års vært, MC Hansen er tovholder, men i år sammen med multiinstrumentalisten Emilie Espichicoque, og det kan ikke udelukkes, at Emilie “sidder ind” undervejs.

Indstillingerne til årets DMA Blues-statuetter ér startet med deadline 30. april. Kort tid efter vil en dansk/international jury nominere ud fra de indkomne forslag. Få mere info og indstil dine favoritter i de fire kategorier her.

DMA Blues på Turbinen i Randers afvikles i Ridehuset onsdag 18. august, og billetsalget starter i dag 7. april. Bestil billet her.

KORT OM DE MEDVIRKENDE

Katinka
Den stærkt karismatiske frontfigur i bandet af samme navn er intet mindre end en af sin generations fremmeligste sangskrivere. Med sin store stemme og skarpe pen står hun bag sange som ’2000 I Frit Fald’, ’Vi Er Ikke Kønne Nok’ og ’Rundt Og Rundt’, og denne aften tager hun favntag med blues’ens univers. 

Rune Kjeldsen
Steppeulv-vinderen Rune Kjeldsen har et respektindgydende CV, der kun er de færreste på den danske musikscene forundt. Den højt estimerede guitarist har spillet med kunstnere som The Savage Rose, Sort Sol og CV Jørgensen og har han også udforsket blues- og rootsgenren. 

Jarno Varsted
Sangeren, guitaristen og mundharpekometen Jarno Varsted er en institution i det danske bluesmiljø, hvor han blandt meget andet har været en del af Blue Magic, Straight From The Harp og 4 Guys From The Future, og i den mere rockede afdeling har han gennem de senere år spillet med The Sandmen.

Dowda Jobarteh
Dawda Jobarteh har rødder i Gambia, men har boet i Danmark i mange år. Udover at være en sand mester på det vestafrikanske instrument kora, er han også en glimrende sanger og fortolker af den vestafrikanske folklore. Denne aften folder Dowda sine talenter ud i bluesens tegn.

Gustaf Ljunggren
Svenskfødt multiinstrumentalist, der må betegnes som fuldblodsmedlem af den danske musikscene. Han har akkompagneret alt lige fra CV Jørgensen over Outlandish og Thomas Helmig til Steffen Brandt, og så er han ankermanden i ROSAs “Naked”-koncerter, hvor hans piano-akkompagnement støtter diverse solister.

Casper Simonsen
Casper Simonsen har efterhånden også været i backup-musikerens rolle i flere sammenhænge – bl.a med Gustaf Ljunggren ved DMA Blues gennem de seneste sæsoner. Men ellers svinger han også trommestikkerne i grupperne Baby Did A Bad Thing og The One That Got Away.

Anja Kulyova
Anja Kulyova er bassist og nyt medlem af rytmegruppen ved DMA Blues. Anja bevæger sig mest indenfor de genrer, hvor energi og groove er det vigtigste, og hun spiller i flere bands. Hovedprojektet pt er Total Hip Replacement, der både er albumaktuelle og har turné-ambitioner såvel hjemme som internationalt.

MC Hansen
MC Hansen er konferencier på denne aften. Men han er også en sanger, sangskriver og musiker, der selv har fået DMA-statuette. Ganske vist i folkgenren – men alligevel. Spøg til side: MC er en glimrende musikalsk historiefortæller, der har greb om sit publikum uanset om han spiller selv eller præsenterer andre.

Emilie Espichicoque
Emilie er nytilkommen medvært på denne festaften, men lever i det hele taget et liv i musikken. Hun  er multiinstrumentalist, styrer sit eget R&B-projekt ESPICHICOQUE, er del af den cubanske percussionist Eliel Lazo’s Cuban Funk Machine m.m.m. Og så holder hun også oplæg om kvinders vej i musikkens verden.

– – –
DMA Blues 2021 arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi (genreorganisationen for folk, world og beslægtede musikalske strømninger) samt Turbinen, Randers i samarbejde med BluesDanmark og med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.