En personlig kulturoplevelse på 1. parket: En perlerække af musikere optræder hjemme i stuen hos besøgsvenne-par over hele landet.

Så er koncerterne i gang. Projektet “Musikalske Besøgsvenner” starter i denne uge med de første seks koncerter og vil inden året er omme have præsenteret 100 optrædener hos danske borgere og deres besøgsvenner rundt omkring i landet.

Musikalske Besøgsvenner har til formål at nå helt ud til de borgere, der ikke selv har mulighed for at besøge musikkens vanlige scener. Men her kan de opleve musikken i egen tryg ramme og på 1. række hjemme hos sig selv, når musikeren kommer på besøg og giver en helt personlig koncert.

Det er ROSA, der er initiativtager til projektet med støtte fra Region Midt og Statens Kunstfond, og koncerterne tilrettelægges i samarbejde med landets besøgstjenester. Katinka, Marcus Winther-John, Ester Brohus, Luna Ersahin, MC Hansen og Rikke Thomsen er blandt de musikere, der frem til december skal spille i de danske hjem. De første 41 koncerter ér planlagt – se nedenfor.

– Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang. Jo mere intimt, jo bedre, og dette kan ikke blive tættere på – det er dejligt at være med til at imødekomme behovet om at give folk oplevelser, siger Marcus Winther-John, der bl.a. vil spille sange, han har skrevet til Tim Christensen, Sys Bjerre m.fl. – og fortælle lidt undervejs.

Jeg ser frem til, at mærke den der specielle energi i rummet – samspillet mellem musikken og tilhøreren. Specielt i disse en-til-en møder. Jeg tror det kan blive en smuk oplevelse, siger Luna Ersahin, der spiller på saz til sine sange, der rækker fra Norden til Mellemøsten. Normalt leder hun gruppen AySay, men spiller solo her.

Når bredt ud i landet
Musikalske Besøgsvenner er planlagt til at nå vidt omkring i landet – koncerter hos borgere i København, på Sjælland, Fyn og i Midt- og Nordjylland er allerede planlagt, og her er forventningen også stor:

– Koncerten er noget min besøgsven og jeg kommer til at kunne snakke længe om, fordi det er en oplevelse, vi får sammen, siger Hanne Kampman Hansen, Gladsaxe, Besøgsvært i Elderlearn.

Jeg glæder mig rigtig meget til koncerten med Luna hjemme hos min besøgsvært, Jytte. Det vil helt sikkert bringe ekstra glæde og livslyst til os alle her i coronatiden, siger Anette Thomsen, Sporup, Besøgsven i ÆldreSagen

ROSA samarbejder med ÆldreSagens og Dansk Røde Kors’ besøgstjenester samt Elderlearn, Gladsaxe Besøgsvennetjeneste og Besøg på Modersmål. Projektet støttes af Region Midt og Statens Kunstfond.

Resten af årets koncerter under Musikalske Besøgsvenner offentligøres løbende. Læs om de deltagende musikere her.

Den foreløbige turnéplan for Musikalske Besøgsvenner

Maj 2021:
4. maj: Marcus Winther-John, Søborg (2 koncerter)
5. maj: MC Hansen, Høje Gladsaxe
5. maj: MC Hansen, Søborg
5. maj: MC Hansen, Bagsværd
6. maj: Marcus Winther-John, Bagsværd
11. maj: Ester Brohus, Alingåbro (2 koncerter)
11. maj: Ester Brohus, Ørsted
18. maj: Rikke Thomsen, Allingaabro (2 koncerter)
19. maj: Ester Brohus, Thisted (4 koncerter)
19. maj: Marcus Winther-John, Gentofte
20. maj; Marcus Winther-John, Kastrup
21. maj: Marcus Winther-John, Kbh S.
25. maj: Rikke Thomsen, Rask Mølle
25. maj: Rikke Thomsen, Odense
27. maj: Marcus Winther-John, Høje Gladsaxe
27. maj: Rikke Thomsen, Juelsminde
27. maj: Rikke Thomsen, Barrit

Juni 2021:
1. juni: Rikke Thomsen, Odder
1. juni: MC Hansen, Grenaa (3 koncerter)
2. juni: MC Hansen, Horsens
2. juni: MC Hansen, Grenaa (2 koncerter)
2. juni: MC Hansen, Ebeltoft
9. juni: Ester Brohus, Juelsminde
9. juni: Ester Brohus, Tørring
14. juni: Luna Ersahin, Malling
14. juni: Luna Ersahin, Them (2 koncerter)
14. juni: Marcus Winther-John, Herning (2 koncerter)
15. juni: Luna Ersahin, Bryrup
15. juni: Luna Ersahin, Herning
16. juni: Ester Brohus. Juelsminde
16. juni: Ester Brohus, Tørring
24. juni: Luna Ersahin, Silkeborg
25. juni: Luna Ersahin, Sporup
25. juni: Luna Ersahin, Gjern

Musikalske Besøgsvenner 2021 arrangeres af ROSA i samarbejde med Dansk Røde Kors, Ældre Sagen, Aarhus Universitet – Department of Anthropology – og med støtte fra Region Midt.

ROSa støttes af Statens Kunstfond.